Zábranský spojuje sportovní Brno

Fotbalová Zbrojovka Brno má nového většinového majitele. Stal se jím majitel hokejové Komety a bývalý hokejový reprezentant Libor Zábranský.

Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.

Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.
Zdroj: Profimedia

  • Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.
  • Zdroj: Profimedia

Bývalý hokejový reprezentant Libor Zábranský se stal novým většinovým majitelem fotbalového klubu Zbrojovka Brno. Padesátiletý manažer odkoupil 80% podíl Zbrojovky Brno od dosavadního majitele Václava Bartoňka.

Zábranský v minulosti podobně vstoupil do hokejové Komety, kterou jako majitel, generální ředitel a svého času i trenér, pomohl vzkřísit. Nyní ho čeká podobná mise, ale tentokrát v méně známém fotbalovém prostředí. V osobě Libora Zábranského se tak symbolicky spojí obě nejsilnější brněnské sportovní značky.

„S Václavem Bartoňkem nás pojí dlouholeté vazby, oba kluby jsou a musí být v symbióze. V minulosti Vašek pomohl Kometě a je tedy logické, že já teď pomůžu Zbrojovce. Cílem je vytvořit mezi oběma kluby synergii a naplnit potenciál. Do budoucna se nabízí i myšlenka vybudování společného tréninkového centra, což by mohlo výrazným způsobem posunout zejména mládež. Nechci ale příliš předbíhat, musíme jít krok po kroku,“ uvedl Zábranský pro klubový web.

Hlavním cílem pro Zbrojovku Brno je jednoznačně návrat do nejvyšší fotbalové ligy, k tomu ale povede ještě dlouhá cesta. Brno se totiž aktuálně pohybuje ve druhé polovině tabulky FNL.

Autor: Ota Černý

Související

Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem
Hokej

Češi porazili Slováky. Trefil se navrátilec Vrána

dálnice D1
Domácí

Rozšíření D1 v Brně bude hotové o dva měsíce dříve

policie
Krimi

V kauze městských bytů v Brně bylo z korupce obviněno šest lidí

profimedia-0858709460
Krimi

Ukrajinec, který zabil Roma, je definitivně nevinný. Jednal v sebeobraně, řekl soud