pondělí 20. května 2024

Bayern v přestřelce vyzrál na Manchester United

Góly nabité úvodní utkání skupiny A v Lize mistrů mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem United skončilo vítězstvím německého mistra 4:3.

Fotbalisté Bayernu slaví vítězství v Lize mistrů

Fotbalisté Bayernu slaví vítězství v Lize mistrů
Zdroj: Profimedia

  • Fotbalisté Bayernu slaví vítězství v Lize mistrů
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Manchesteru United nevstupovali do úvodního utkání skupinové fáze Ligy mistrů v ideálním rozpoložení. Z pěti zápasů v Premier League vyhráli jen dva a hodně kritiky se snášelo na jejich nového brankáře Andrého Onanu.

I Bayern v nové sezoně už zaváhal, ale do zápasu vstupoval s výhodou domácího prostředí a sázet mohl i na svou hvězdnou posilu Harryho Kanea, který do německého velkoklubu v létě přestoupil z Tottenhamu.

Skóre utkání otevřel ve 28. minutě Sané, jehož přízemní ranou po asistenci Kanea se nechal až příliš snadno překvapit Onana v bráně Manchesteru, 1:0. Hosté po inkasované brance vypadli z rytmu, což o čtyři minuty později potrestal Gnabry, kterému připravil střeleckou pozici Musiala, 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili Rudí ďáblové dobře, když ve 49. minutě snížil na 2:1 Rasmus Höjlund. Ale už v 54. minutě byli domácí znovu na koni, z penalty totiž zvyšoval na 3:1 Kane.

Dramatickou přestřelku přinesl samotný závěr utkání. V 88. minutě nejprve snížil Casemiro, aby ve druhé minutě nastavení znovu kontroval Tel. Casemiro pak udeřil ještě jednou, ale jeho trefa v páté minutě nastavení už stačila jen na konečných 4:3.

Bayern tedy vstup do letošního ročníku Ligy mistrů zvládl skvěle a s nejtěžším soupeřem ve skupině A si na domácím hřišti poradil.

Bayern Mnichov - Manchester United 4:3 (2:0)

Branky: 28. Sané (Kane), 32. Gnabry (Musiala), 54. Kane (pen.), 90+2. Tel (Kimmich) – 49. R. Höjlund (Rashford), 88. Casemiro, 90+5. Casemiro (B. Fernandes)

Liga mistrů - Mach day 1 (středa)

Autor: Ota Černý

Související

Harry Kane.
Fotbal Liga mistrů

Prokletí trvá. Zase bez trofeje

Vinícius Júnior si připsal dva góly.
Fotbal Liga mistrů

Real vybojoval v Mnichově remízu

Harry Kane hájí od léta barvy Bayernu.
Fotbal Liga mistrů

Bayernu hrozí sezona bez trofeje, v cestě mu stojí Real

Fanoušci Barcelony.
Fotbal

Fanoušci Barcelony se ztrapnili, házeli věci na bus s vlastními hráči