úterý 21. května 2024

Bayernu hrozí sezona bez trofeje, v cestě mu stojí Real

Liga mistrů vstupuje do semifinále. Jako první se utká Bayern Mnichov s Realem Madrid.

Harry Kane hájí od léta barvy Bayernu.

Harry Kane hájí od léta barvy Bayernu.
Zdroj: Profimedia

  • Harry Kane hájí od léta barvy Bayernu.
  • Zdroj: Profimedia

Mnichovský Bayern v aktuální sezoně ztratil pozici naprostého suveréna Bundesligy a titul musel přenechat Leverkusenu. A vzhledem k tomu, že vypadl i ze všech ostatních soutěží kromě Ligy mistrů, hrozí mu, že poprvé od ročníku 2011/12 skončí sezonu bez trofeje.

V cestě k té nejprestižnější, tedy k trofeji pro vítěze Ligy mistrů stojí Bayeru těžký soupeř. V semifinále totiž německý celek narazí na Real Madrid, s nímž nelichotivou bilanci šesti porážek a jedné remízy v posledních semi vzájemných utkáních.

Real se do semifinále dostal přes loňského mistra Manchester City, kterého vyřadil v penaltovém rozstřelu a prodloužil tak svou neporazitelnost v Lize mistrů na deseti zápasovou sérii. A jako aktuálně nejlepší tým LaLigy je Bílý balet i přes nevýhodu venkovního prostředí v úvodním semifinálovém zápase mírným favoritem.

Atraktivní utkání nabídne mimo jiné střet dvou špičkových útočníků. Na straně Bayernu bude své kvality znovu ukázat letní posila a kapitán anglické reprezentace Harry Kane. Hosté budou sázet na třiadvacetiletou hvězdu Viníciuse Júniora.

Výkop v Allianz Areně v Mnichově je na programu ve 21:00 a přímý přenos zajišťuje pro české diváky kanál Premier Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

Harry Kane.
Fotbal Liga mistrů

Prokletí trvá. Zase bez trofeje

Josela dvěma góly zařídil výhru Realu.
Fotbal Liga mistrů

Real se popere o patnáctý trimuf v Lize mistrů

Mats Hummels rozhodl odvetu proti PSG.
Fotbal Liga mistrů

Dortmund je ve finále Ligy mistrů, soupeře pozná dnes

Kylian Mbappé se proti Dortmundu neprosadil.
Fotbal Liga mistrů

Mbappého PSG se vysněná trofej znovu vzdaluje