pondělí 20. května 2024

Třítýdenní lvíčátka už váží přes čtyři kila

Velkou radost mají chovatelé z plzeňské zoo. Narodila se tam totiž čtyři berberská lvíčátka a rostou jako z vody.

lvíčata-vážení-1-9-2023-km (19)-upr

Lvíčata se narodila v plzeňské zoo.
Zdroj: Kateřina Misíková, Zoo Plzeň

  • Lvíčata se narodila v plzeňské zoo.
  • Zdroj: Kateřina Misíková, Zoo Plzeň

„Samice lva berberského přivedla 9. srpna na svět další mláďata; jednoho samce a tři samice. Při dnešní kontrole váží již přes čtyři kilogramy,“ potvrdil mluvčí zoo Martin Vobruba. Lvy berberské chová plzeňská zoo přes 20 let, prvních mláďat se dočkala v roce 2016. Odchovaná mláďata žijí v tuzemských zoo i v zahradách ve Francii či Rakousku. Lvice i její potomci potřebují klid, proto zoo dočasně uzavřela vnitřní expozici s porodním boxem. „Návštěvníci tak uvidí ve venkovním výběhu samce a loňská trojčata,“ doplnil mluvčí. lkou radost mají chovatelé z plzeňské zoo. Narodila se tam totiž čtyři berberská lvíčátka a rostou jako z vody.

„Samice lva berberského přivedla 9. srpna na svět další mláďata; jednoho samce a tři samice. Při dnešní kontrole se ukázalo, že váží již přes čtyři kilogramy,“ potvrdil mluvčí zoo Martin Vobruba. Roztomilá koťata nevyvedla veterinární prohlídka z míry, jedno z nich dokonce před vážením v klidu usnulo.

Lvy berberské chová plzeňská zoo přes 20 let, prvních mláďat se dočkala v roce 2016. Odchovaná mláďata žijí v tuzemských zoo i v zahradách ve Francii či Rakousku.

Lvice i její potomci potřebují klid, proto zoo dočasně uzavřela vnitřní expozici s porodním boxem. „Návštěvníci tak uvidí ve venkovním výběhu samce a loňská trojčata,“ doplnil mluvčí.

Související

LevB mládě7
Ostatní Fauna

Živý plyšák: Lvíčátku z Hodonína je osm dnů, už začíná koukat a chodit

GK9MRZMXUAAhEm7
Ostatní

Mám sourozence, oznámila Mobi. Pár hodin staré gorilí mimino už je ve výběhu

Velikonoční obří kraslice v Hluboké nad Vltavou
Domácí Velikonoce

Velikonoce vábí k výletům. Navštivte obří kraslice, jarmarky či ozdobené památky

01 (1).jpeg
Ostatní

V zoologických zahradách se po zimním spánku probouzejí medvědi