středa 8. května 2024

Trendem letošních Velikonoc budou zemité barvy a minimalismus

Velikonoce jsou svátkem oslavujícím příchod jara a vzkříšení Ježíše Krista. Nemají pevný termín, každoročně se období svátků mění. Letos připadne velikonoční pondělí na 10. dubna. Pokud si lámete hlavu s výzdobou, máme pro vás několik tipů.

Velikonoční trendy

Ilustrační foto
Zdroj: pixabay.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: pixabay.com

Každý rok se nesou Velikonoce v duchu jarních pastelových barev, květinových motivů a dekorací v podobě zajíčků, slepiče, ovečerk a beránků. Mění se však trendy v barevosti a použitých materiálech. Podle designerů letos bude hrát hlavní roli návrat k přírodě, tedy zemité barvy, přírodní doplňky a minimalismus.

Pokud chcete jít ruku v ruce s módními trendy, určitě zvolte dřevěné nádobí a přírodní doplňky. Letos rozhodně zapomeňte na křiklavé barvy a přeplácané police. Zvolte raději bílé, béžové a šedé barvy, nechte vyniknout přírodní krásu a pamatujte, že méně je více. Využít můžete při barvení vajíček i květinové reliéfy. Hitem je i zdobení mramorováním či postřikem, vajíčka vypadají jako kropenatá, což působí velmi autenticky.

Kdo se nedokáže při barvení vajíček vzdát tradičních barev, měl by zkusit alespoň tlumenější pastelové odstíny mátové a starorůžové.

Autor: HT

Související

eggs-869300_1280
Ostatní

Co s tou spoustou vajec po Velikonocích?

2023_11_07 Sunny intro-19
Ostatní Fauna

Pohotová letuška zachránila vejce plameňáků, vytvořila jim teplé hnízdo

Vánoční trabant v Plzni
Domácí

Netradiční vánoční výzdoba: Trabant, ozdobená řezačka nebo ledový betlém

velkochov slepic
Ekonomika

Více než polovina drůbežářů plánuje konec podnikání z důvodu zákazu klecových chovů