pondělí 29. dubna 2024

Soupeř byl lepší, řekl Priske po debaklu v Plzni

Sparta nezvládla ligový šlágr v Plzni umožnila tak Slávii dotáhnout se na rozdíl jediného bodu.

Sparta dohrávala bez kapitána Ladislava Krejčího.

Sparta dohrávala bez kapitána Ladislava Krejčího.
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Sparta dohrávala bez kapitána Ladislava Krejčího.
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Šlágr posledního ligového kola mezi Plzní a Spartou přinesl nečekaně jednoznačný výsledek. Západočeši porazili obhájce titulu 4:0 poté, co se nechal vyloučit kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Trenér Sparťanů Brian Priske po zápase neskrýval velké zklamání.

„Soupeř byl dnes jasně lepší, vstřelil čtyři góly. My vůbec nezvládli klíčové momenty zápasu, nebyli jsme dostatečně dobří. Především v situacích při prvním a druhém gólu. Druhá branka utkání zlomila,“ narážel Priske na Chorého gól do šatny ve 45. minutě a Sourého trefu ze 49. minuty, krátce po níž následovala druhá žlutá karta pro Ladislava Krejčího.

„Nejsme spokojeni jako tým – hráči, realizační tým, fanoušci, Sparta. Pohráli jsme společně a pro nás všechny je dnešní vysoká porážka obrovským zklamáním,“ uvedl Priseke dále pro klubový web. Spartu tento týden čeká v Evrospké lize odvetné utkání na hřišti Liverpoolu, kam nebude odlétat v ideálním rozpoložení.

Na straně Plzně naopak vládne očekávatelná spokojenost. Výhrou nad vedoucím celkem totiž stáhla náskok na čelo ligy a může znovu aspoň teoreticky přemýšlet o boji o titul.

„Je to velké vítězství. Máme z toho radost a je to potvrzení naší výkonnosti. Je to vítězství zasloužené,“ řekl trenér Plzně Miroslav Koubek. Za zlomový okamžik označil první branku Tomáše Chorého, ale nezapomněl pochválit i další hráče. Na adresu Cheicka Souareho, zimní posily z Vyškova, řekl: „Je to výborný hráč, vidíme to na každém tréninku. Je klidný, koncentrovaný, výborný na míči a pohybově skvělý. Ta střela, kterou dal branku, i když byla tečovaná, nebyla náhodná, protože to předvádí na tréninku pravidelně.“

Také Plzeň bude ve čtvrtek hrát evropské poháry. V konferenční lize doma vyzve švýcarský Servette, s nímž minulý týden uhrála bezbrankovou remízu a má tak dobře nakročeno k postupu do čtvrtfinále.

Autor: Ota Černý

Související

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo

Útočník Tomáš Chorý a sportovní manažer Daniel Kolář.
Fotbal Fortuna Liga

Plzeň si pojistila služby dalšího klíčového hráče

Plzeň s Fiorentinou remizovala.
Fotbal EKL

Plzeň s Fiorentinou ubránila bezbrankovou remízu