Slavia veze body z Budějovic, Teplice zaskočily i druhého pohárového zástupce

Ve druhém kole Fortuna ligy porazila prohrály České Budějovice se Slávií 1:3, Bohemians podlehli Teplicím 1:2 a Mladá Boleslav v oslabení remizovala s Libercem 2:2.

profimedia-0793067877

Jakub Hora v souboji s Mickem van Burenem
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Hora v souboji s Mickem van Burenem
  • Zdroj: Profimedia

Na rozdíl od prvního kola, kdy se v neděli dařilo domácím týmům. Ve druhém kole Fortuna ligy uhájila doma bod jen Mladá Boleslav.

České Budějovice - Slavia 1:3

Skóre zápasu otevřel ve 13. minutě mladý slávistický talent Christos Zafeiris, když i s pomocí teče bránícího hráče překonal Šípoše v bráně Českých Budějovic.

Slávisté mohli vedení ještě navýšit, ale Šípoš si připsal několik kvalitních zákroků. A tak došlo k další změně stavu až v 53. minutě, kdy Čmělíkův centr nasměroval do brány útočník domácích Zdeněk Ondrášek a srovnal na 1:1.

Zápas nakonec rozhodl příchod Mojmíra Chytila, který v 74. minutě nahrál na gól Provodovi, aby si o deset minut později role prohodili a Chytil zvýšil na konečných 1:3. V samotném závěru mohl čtyřiadvacetiletý útočník Slávie ještě zvýšit z penalty, ale skvělý Šípoš mu druhou gólovou radost nedopřál.

„Slavia zaslouženě vyhrála, ukázala kvalitu. Náš tým si ještě trochu zvyká na ligu, někteří naši hráči hráli před vyprodaným stadionem poprvé,“ hodnotil utkání trenér domácích Marek Nikl a dodal, že Budějovice prohrály se vztyčenou hlavou.

Bohemians –⁠ Teplice 1:2

Poté, co Teplice v prvním kole porazili překvapivě Plzeň, došlápli si tentokrát i na druhého českého zástupce v Evropské konferenční lize.

Na hřišti viditelně unavenějších Klokanů se v závěru prvního poločasu trefil kapitán Trubač a v 59. minutě na 0:2 zvyšoval Jukl. Do druhého poločasu sice domácí vstoupili mnohem lépe, ale šancí dotáhnout skóre brankou z penalty Puškáč pohrdl. Když se pak v nastaveném čase dostal ke gólu ze hry, na body už to nestačilo.

Mladá Boleslav –⁠ Slovan Liberec 2:2

Nevídaný kolaps předvedli fotbalisté Liberce, kteří na hřišti Mladé Boleslavi vedli po poločase 0:2 a navíc měli od 36. minuty po vyloučení Kostky početní výhodu.

Jenže to byli oslabení domácí, kdo se v 79. minutě radoval z Pulkrabovi hlavičky na 1:2. Když pak v samotném závěru vyhroceného utkání ranou k tyči srovnal skóre Suchý, museli se hosté spokojit jen s bodem.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0868474577
Domácí

Mezi Libercem a Jabloncem opět jezdí tramvaje

Vlaky
Domácí

Liberec se objeví na železniční mapě Evropy. Lidé dojedou až do Zhořelce

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

Nová lanovka na Ještěd typu tramvaj by měla vypadat jako tato v rakouském městě Bezau.
Domácí

Zastupitelé hlasovali o lanovce na Ještěd. Vyhrála varianta prodloužená k tramvaji