sobota 18. května 2024

Prodejce nabízel sběratelské mince i lístky na Cimrmany. Zboží nikdy nedodal

Podvodný prodejce nabízel sběratelské mince, zdravé jídelníčky na míru i lístky na Cimrmany. Oběti jsou hlášeny z celé republiky.

online nakupování

Ilustrační foto.
Zdroj: Freerange Stock

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Freerange Stock

Sedmatřicetiletý muž z Královéhradecka nabízel na online portálech nepřeberné množství předmětů i služeb. Policie se případem začala zabývat v okamžiku, kdy manželé z Chomutova nahlásili na policejní stanici, že zakoupili online sběratelskou minci za 78 tisíc korun, ale po zaplacení zboží nedostali.

Policie vypátrala podvodníka a zjistila, že manželé nebyli první, které muž podvedl. Zatím přišli na 71 případů, kdy si u muže lidé objednali zboží v řádech stokorun i tisícikorun. Nabídka muže, který inzeroval zboží na různých online portálech, byla pestrá. Od starožitných předmětů po lístky na kulturní akce včetně cimrmanovského představení Dobytí severního pólu a dokonce i sestavení jídelníčku na hubnutí. Vytvářel inzeráty pod různými jmény a reagoval i na poptávky, ale po obdržení platby kupujícím nikdy nic nezaslal nebo jim v několika případech zaslal kámen či klacek.

Celková dosud zjištěná škoda přesahuje 340 tisíc korun, přičemž někteří poškození se po několika urgencích dokázali domoci vrácení peněz. Dotyčný byl již v minulosti odsouzen za podobný zločin a teď mu hrozí další pětiletý trest za mřížemi.

Autor: Šimon Mitro

Související

Zastavené Porsche s nímž jel řidič v obci 98 km/h.
Krimi

V obci se řítil stovkou. O řidičák přišel na místě

profimedia-0872272855
Krimi

Padělatele hokejových vstupenek chytli. Peníze z jejich prodeje prosázel

řízení
Krimi

Cizinec zkusil podplatit policisty kvůli jízdě pod vlivem. Hrozí mu šestiletý trest

profimedia-0870809902
Domácí

Hokejové mistroství ohlídá 1 200 policistů