pondělí 29. dubna 2024

Škoda představila dostupný elektromobil Epiq. Cena začíná na 630 tisících

Dostupný elektromobil z dílny Škody se blíží. Epiq bude stát 630 tisíc korun.

Škoda Epiq

Podoba dostupného elektromobilu Škoda Epiq
Zdroj: Škoda Auto

  • Podoba dostupného elektromobilu Škoda Epiq
  • Zdroj: Škoda Auto

Škoda Auto oznámila nový elektromobil Epiq. Tento městský SUV crossover bude dostupný v roce 2025 a jeho cena bude v porovnání s ostatnímu elektromobily na trhu velmi příznivá. Měla by začínat na 25 tisících eur, tedy v přepočtu 630 tisících korun.

Vůz bude mít 4,1 metru na délku, prostorný interiér a zavazadlový prostor s objemem až 490 litrů. Maximální dojezd na jedno nabití by měl činit 400 kilometrů. Model bude vyroben ve španělské Pamploně jako společný projekt značek Škoda, Cupra a Volkswagen. Škoda Auto investuje do své transformace v oblasti elektromobility 5,6 miliard eur, a model Epiq je jedním z kroků směrem k elektrické budoucnosti značky.

Škoda popisuje Epiq jako důležitý milník v historii značky, nabízející chytré funkce a všestrannost pro zákazníky zaměřené na rodinu i životní styl. „Škoda Epiq nabízí výjimečnou hodnotu za atraktivní cenu a přináší prostorný interiér v kompaktním provedení. Sledujeme potřeby našich zákazníků a rozšiřujeme nabídku čistě elektrických vozů do segmentu malých automobilů. Designová studie modelu Škoda Epiq zdůrazňuje moderní design a spojuje ho s pokročilými technologiemi,“ uvedl Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Autor: Šimon Mitro

Související

pneu
Zahraniční Auta

Emise z pneumatik škodí životnímu prostředí

Coal-mining-in-Australia_1
Domácí

Továrna na zpracování lithia na Teplicku nebude. Vyroste kousek od Kadaně

elektromobil
Zahraniční Elektromobily

Počet veřejných nabíječek elektromobilů v EU se za poslední tři roky ztrojnásobil

Ford Mustang z roku 1964
Zahraniční Výročí

Ford Mustang slaví 60 let. Stvořil třídu Pony Cars