pondělí 29. dubna 2024

Rozlučka se svobodou málem skončila smrtí. Slovák bude sedět přes deset let

Takový dozvuk rozlučky se svobodou si mladý Slovák asi nepředstavoval. O svobodu skutečně přišel, ale jinak, než čekal, protože za pokus vraždy půjde na více než deset let do vězení.

justice

Soud mnohaletým vězením trestal trýznivou smrt seniorky na Pardubicku.
Zdroj: Pexels

  • Soud mnohaletým vězením trestal trýznivou smrt seniorky na Pardubicku.
  • Zdroj: Pexels

Na 10,5 roku poslal Krajský soud v Brně do vězení Slováka Daniel Madarásze za to, že loni v září při rozlučce se svobodou shodil z hradeb hradu Špilberk v Brně německého turistu, kterého tam zcela náhodou potkal. Němec Slovákův útok zázračně přežil, ale dodnes má následky. Obžalovaný, který krátce po činu skončil ve vazbě, se před soudem nepřiznal a házel vinu na svého bratrance.

Podle spisu opilý Madarász k turistovi přikročil ve chvíli, kdy stál na hradbách a telefonoval rodičům. Poté, co obžalovaný směrem k Němci vykřikl Kill You, strčil do něho takovou silou, že se muž z hradeb zřítil. Podle soudu muselo být obžalovanému jasné, jak je zeď vysoká, když z ní bylo vidět panoráma Brna. I proto soud šel s výší trestu ještě nad hranici deseti let, kterou navrhoval státní zástupce.

Obhajoba poukazovala na rozpory v případu, které však byly pouze ve výpovědi obžalovaného, jenž veškerou vinu odmítl. Dnešní verdikt zatím není pravomocný, obžalovaný si ponechal lhůtu na odvolání.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde

Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.
Fotbal FNL

Zábranský spojuje sportovní Brno

dálnice D1
Domácí

Rozšíření D1 v Brně bude hotové o dva měsíce dříve

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil