sobota 18. května 2024

Zranění kosí tenisty v Madridu

Carlos Alcaraz - předloktí. Daniil Medvěděv a Jannik Sinner - kyčel. Jiří Lehečka - záda. To jsou jen některé hvězdy, které musely na turnaji v Madridu vzdát své zápasy kvůli zdraví.

Felix Auger-Aliassime.

Felix Auger-Aliassime.
Zdroj: X

  • Felix Auger-Aliassime.
  • Zdroj: X

Zranění kosí tenisovou smetánku. Na turnaji v Madridu, kde nestartovala světová jednička Novak Djokovič, musel pro zranění odstoupit Alcaraz, Sinner, Medvěděv nebo Lehečka. To nejsou dobré zprávy pro hráče ani fanoušky, jelikož příští týden startuje další prestižní turnaj v Římě a 20. května vypukne v areálu Rolanda Garrose druhý grandslam sezony.

Do finále v Madridu se tak bizarním způsobem dostal třiadvacetiletý Kanaďan Felix Auger-Aliassime, který ze šesti zápasů odehrál jen tři celé bitvy. Ve třetím kole mu na začátku druhého setu vzdal Jakub Menšík, ve čtvrtfinále postoupil bez boje proti Janniku Sinnerovi a v semifinále s Jiřím Lehečkou skončilo za stavu 3:3 v prvním setu.

Je to šílené. Nevím, jestli se to kdy už stalo nějakému hráči přede mnou," přiznal rodák z Montrealu, který neprožívá ideální období a z elitní desítky žebříčku spadl až na 35. místo. Ve finále ho vyzve Rus Andrej Rublev.

Autor: mš

Související

Novak Djokovič.
Tenis

Djokovič dostal výprask, po zápase musel na vyšetření

GNcCm0bWoAEJp6G
Zahraniční

Separatistické ambice Katalánska končí. Volby vyhráli socialisté blízcí Madridu

Camila Giorgi.
Tenis

Odchod v tichosti. Italka Giorgi překvapivě ukončila kariéru

Kylie Mckenzie.
Tenis

Za zneužití koučem vysoudila tenistka devět milionů dolarů