Kváča se vrací k Tygrům

Gólman Petr Kváča se vrací pod Ještěd. S Libercem podepsal tříletý kontrakt.

Petr Kváča v dresu Rögle

Petr Kváča v dresu Rögle
Zdroj: Profimedia

  • Petr Kváča v dresu Rögle
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový brankář Petr Kváča se vrací ze Skandinávie pod Ještěd. Kváčovi nevyšlo angažmá ve švédském Rögle, kam odešel vloni. Šestadvacetiletý Kváča odchytal ve švédském klubu jen osmnáct utkání s úspěšností zásahů 90,4 %. V play off se do brány nepodíval ani jednou. Jasnou jedničkou se v Rögle stal Christoffer Rifalk, který měl famózní úspěšnost zákroků 95,5 %.

Kváča měl se švédským týmem podepsanou platnou smlouvu. Domluvil se s ním ale na jejím ukončením. Kváča oblékne liberecký dres po jednom roce. S Libercem, ve kterém působil v letech 2020 až 2023, podepsal tříletou smlouvu.

„Chtěl si vyzkoušet zahraniční angažmá, které pro něj přes slibný start nakonec nedopadlo úplně šťastně, přestože jeho tým získal stříbro. Ve chvíli, kdy začal uvažovat o návratu do Čech, jsme nemohli stát stranou a moc jsme o něj stáli. Přijde k nám obrovská kvalita do brány, Petr se zařadí mezi nejlepší gólmany extraligy. Jsem velmi rád, že se po ročním angažmá vrací zpátky domů,“ okomentoval příchod Kváči na klubovém webu trenér Pešán.

Zdroj: hcbilitygri.cz

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony
Hokej Tipsport ELH

FIlippi je hokejistou sezony, na reprezentaci to nestačí

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil