Kam ve středu vyrazit? Víme, na které akce je vstup zdarma

Středeční státní svátek, kdy si připomínáme Den vítězství, nabídne na řadě míst nejrůznější oslavy osvobození. Pro ty, kteří nestojí o projevy nebo ukázky vojenské techniky, jsme našli akce po celé republice, kde se neplatí vstupné.

c423303d-3036-43f1-b41a-8012d18919b3

Fire Jam U Volyňky.
Zdroj: Fire Jam

  • Fire Jam U Volyňky.
  • Zdroj: Fire Jam

Fire jam – májové setkání u ohně se chystá ve Vimperku v parku u Volyňky. Návštěvníky čekají umělci s ohněm, světelná show, živá hudba nebo DJ´s. Vstupné je dobrovolné.

Festivalové jaro v Olomouci pokračuje do 8. května, kdy končí tradiční Olomoucký majáles Univerzity Palackého. V areálu letního kina se chystají menší koncerty místních kapel, workshopy a filmová projekce.

Gastrofestival Cesta kolem světa se odehrává v Uherském Hradišti na Masarykově náměstí. Návštěvníci ochutnají paellu, egyptské pity, empanadas, barevné sushi, pizatiny, šneky, indonéské speciality nebo mexické quesadillas. Připravená bude také dětská zóna s nafukovacími atrakcemi a řetízkáčem.

Tvorbu významných scénografů Naivního divadla Liberec nabídne výstava v Domě Scheybalových. K vidění budou loutky a dekorace z legendárních inscenací, zahrajete si vlastní loutkové divadlo v loutkové herně a můžete zhlédnout i krátký film. A chybět nebude ani Hledačka mezi loutkami.

Den záchranářů se uskuteční v Kolíně. Těšit se můžete na jízdu techniky záchranných složek nebo na různé ukázky práce všech složek IZS. Vystoupí také Kolínský Big Band s Hankou Holišovou nebo Tabák – Kabát revival

Putovní výstava v ostravském parku U Boříka působivou formou dokumentuje přípravy, vznik i následný vývoj Velké Ostravy. Text na informačních panelech doprovází řada fotografií, mapek, grafů a dalších grafických prvků.

Poznávací hra Na Valašsku je Krásno trvá po celý rok. Vydejte se do přírody a sbírejte body. Destinační společnost Valašsko vybrala devět zajímavých míst neboli Krásnopointů, které rozhodně stojí za návštěvu. Každý Krásnopoint je za určitý počet bodů, které se rovnají výškovým metrům. Cílem hry je sbírat body a dostat se do slosování o výhry.

Den otevřených dveří v pražském sídle Senátu kromě historických prostor Valdštejnského paláce nabídne i běžně nepřístupné prostory Jednacího sálu nebo Kolovratského paláce. Ve Valdštejnském paláci si mohou návštěvníci prohlédnout nejkrásnější historické prostory, mezi něž patří Hlavní sál, Rytířská síň, Audienční síň, Mytologická chodba nebo Jednací sál. V Kolovratském paláci nahlédnou příchozí mimo jiné do Zeleného a Růžového salonku. Pro veřejnost je také otevřená Valdštejnská zahrada a Informační centrum.

Vyrazit můžou zájemci také do Poslanecké sněmovny na den otevřených dveří. Akce nabízí možnost spatřit unikátní sněmovní jednací a reprezentační sály, zasedací místnosti a kanceláře parlamentních výborů i další prostory sídla Poslanecké sněmovny.

Hrzánský palác lze letos navštívit jen třikrát, poprvé právě 8. května. Návštěvníci se mohou těšit na komentovanou prohlídku interiérů, vychutnají si nádhernou vyhlídku z terasy, kterou obdivoval i nejvýznamnější nájemník paláce, Tomáš Garrigue Masaryk, který zde žil v letech 1894 až 1896.

Související

Helfštýn
Domácí

Kam o víkendu za zábavou? Víme, kde je vstup zdarma

440363611_972643604866235_5183716616276169904_n
Ostatní

Kam vyrazit? Víme, na kterých víkendových akcích se neplatí vstupné

profimedia-0871369594
Zahraniční

Západ překrucuje pravdu, jaderné síly jsou v pohotovosti, hřímal Putin

Albert supermarket
Domácí

Jak mají obchody otevřeno ve svátek 8. května?