sobota 18. května 2024

Siniaková získala první letošní titul

Kateřina Siniaková vyhrála na antukové stopětadvacítce ve španělské Lleidě první titul v sezoně. Egypťanku Šarífovou porazila ve třech setech. Krejčíková se Siegemundovou v madridském finále prohrály.

Kateřina Siniaková s pohárem

Kateřina Siniaková s pohárem
Zdroj: X.com/@melanie_lautrup

  • Kateřina Siniaková s pohárem
  • Zdroj: X.com/@melanie_lautrup

Česká tenistka slaví první letošní titul. Ve španělské Lleidě zdolala po téměř třech hodinách Egypťanku Majar Šarífovou 6:4, 4:6, 6:3. Sedmadvacetiletá Siniaková v prvním setu využila brejk v desáté řadě a první sadu vyhrála. Ve druhém dějství královehradecká rodačka přišla o servis a nedokázala si ho vzít zpět, i když na to měla pět brejkbolů. Zápas musel rozhodnout až třetí set, ve kterém si Siniaková od stavu 3:3 šla za titulem.

„Očekávala jsem těžký zápas a dlouhé výměny, což se potvrdilo. Majar přeju hodně štěstí v Římě. Pro mě to byl úžasný, i když náročný turnaj, protože na antuce jsem toho předtím příliš neodehrála ani neodtrénovala,“ sdělila Siniaková v rozhovoru po vítězství.

Barbora Krejčíková s Němkou Laurou Siegemundovou na antukovém turnaji v Madridu na titul nedosáhly. Ve finále prohrály s domácí dvojicí Cristinou Bucsaovou a Sarou Sorribesovou 6:0, 6:2.

Zdroj: wtatennis.com

Související

Novak Djokovič.
Tenis

Djokovič dostal výprask, po zápase musel na vyšetření

Camila Giorgi.
Tenis

Odchod v tichosti. Italka Giorgi překvapivě ukončila kariéru

Kylie Mckenzie.
Tenis

Za zneužití koučem vysoudila tenistka devět milionů dolarů

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.
Tenis OH Paříž

Majitelky olympijského zlata se spojily kvůli obhajobě