Na zdi v Madridu se objevil murál s tenisovými hvězdami. Zničili ho vandalové

Střídání tenisových generací ztvárnil italský umělec Salvatore Benintende známý pod pseudonymem TVBoy. Dílo ale po pár dnech poničili vandalové.

Rafael Nadal

Rafael Nadal
Zdroj: TPN / Golf Digest

  • Rafael Nadal
  • Zdroj: TPN / Golf Digest

Odcházející a nastupující hvězdu tenisu zobrazil na murálu (velkoplošné malbě na stěně ) Ital Benintende. Rafael Nadal, kterého pojí přátelství s Carlosem Alcarazem, předává symbolicky mladšímu kolegovi královskou korunu. Dílo vydrželo v celé kráse jen pár dní a přispěchali vandalové, kteří jej poničili a posprejovali.

Pro brzy osmatřicetiletého Nadala jde pravděpodobně o poslední sezonu, po vleklých zraněních se majitel 22 grandslamových titulů propadl do třetí stovky žebříčku. Čerstvě jednadvacetiletý Alcaraz vyhrál dva grandslamy a podle odborníků by měl kralovat mužskému tenisu, v posledních týdnech ale bojuje podobně jako Nadal se zraněními. Na profesionálním okruhu se utkali třikrát, z toho dvakrát shodou okolností v Madridu. Dvě výhry slavil zkušenější Nadal.

Pokud to oběma tělo dovolí, chtěli by Nadal s Alcarazem vytvořit zářivé duo na olympijských hrách v Paříži. Nadal by na oblíbené antuce v areálu Roland Garros, kde se bude turnaj hrát, rád získal třetí olympijskou medaili, zlaté už vybojoval ve dvouhře v Pekingu a ve čtyřhře v Riu de Janeiru.

Autor: mš

Související

597032
Zahraniční

Protižidovské nálady gradují. Vandalové poničili pomník obětí holokaustu v Paříži

Jiří Lehečka musel semifinále skrečovat.
Tenis

Lehečka na Masters v Madridu kvůli zranění končí

Jiří Lehečka porazil Rafaela Nadala
Tenis

Lehečka porazil na antuce superhvězdu Nadala

Rafael Nadal.
Tenis

Argentinec po prohře: Rafo, dáš mi svoje triko nebo ručník?