Podepsala se na nás nervozita, hodnotí třígólovou porážku trenér Bohemians

V úvodním utkání Evropské konferenční ligy podlehli Bohemians na hřišti soupeře týmu Bodö/Glimt 3:0 a do domácí odvety půjdou v hodně těžké pozici.

Bohemians vstoupili do EKL prohrou

Bohemians vstoupili do EKL prohrou
Zdroj: Profiemdia

  • Bohemians vstoupili do EKL prohrou
  • Zdroj: Profiemdia

Klokani vběhli na hřiště vedoucího týmu norské ligy se dvěma změnami v sestavě oproti ligovému utkání s Pardubicemi. Indisponovaného Janoše nahradil Hrubý a v útoku se místo Kozáka představil Hála.

Domácí fotbalisté byli podle očekávání od začátku více na míči, ale Klokanům se dařilo nátlaku odolávat.

„První poločas jsme do defenzivy hráli dobře a s vypětím všech sil dokázali zastavovat soupeře před šestnáctkou,“ hodnotil výkon svých svěřenců trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Jenže těsně před koncem prvního poločasu z tutové šance skóroval Albert Gronbaek.

„Inkasovaný gól v závěru poločasu mě mrzí. Podepsala se na nás nervozita ze soupeře i ze soutěže,“ pojmenovával Veselý zlomový okamžik zápasu a zmínil velkou šanci Matouška, kterou útočník Bohemians prováhal.

„Po pauze jsme se zlepšili ve hře dopředu a měli i nebezpčené situace. Hála trefil břevno a měli jsme i další situace. Hra ale byla už roztrahaná.“ zmiňoval Veselý některá pozitiva utkání, které nakonec skončilo 3:0 pro norský celek.

Druhou branku přidal s pomocí teče bránícího hráče v 50. minutě a Amahl Pellegrino. Třetí komplikaci pro odvetu vsítil Espejord po přesné přihrávce Saltnese ve druhé minutě nastavení.

Bohemians se o postupový zázrak pokusí před domácím publikem v azylu sparťanské epet ARÉNY ve čtvrtek 3. srpna v přímém přenosu O2 TV Sport. Výkop je naplánován symbolicky na 19:05.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0864496104.jpg
Fotbal

Sparta otočila zápas v Ďolíčku

Plzeň s Fiorentinou remizovala.
Fotbal EKL

Plzeň s Fiorentinou ubránila bezbrankovou remízu

GKGvM60XMAAjZ2B
Zahraniční

Ten, komu islamisté vyhrožovali smrtí, je mrtvý. Paliče koránu našli v Norsku

Čeští fotbalisté slaví gól.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Reprezentační navrátilec Barák sestřelil Norsko