pátek 26. dubna 2024

Poděkování za celoživotní uměleckou činnost získaly známé divadelní osobnosti

Nadace Život umělce předala ocenění Senior Prix. Toto ocenění je každoročně předáváno hercům, tanečníkům, operním, populárním i sborovým zpěvákům a orchestrálním i sólovým umělcům.

Předávání cen Senior prix.

Předávání cen Senior prix.
Zdroj: nadace-zivot-umelce.cz

  • Předávání cen Senior prix.
  • Zdroj: nadace-zivot-umelce.cz

Slavnostní předávání cen se uskutečnilo minulou neděli v pražském Divadle Na Fidlovačce, návštěva byla mimořádná a na pódiu se střídaly skutečné legendy a hvězdy.

Mezi pětatřicítku osobností seniorského věku oceněných nadací Život umělce patří herečky Daniela Kolářová, Jaroslava Obermaierová nebo Dana Syslová, herec a tanečník Vlastimil Harapes, houslový virtuos Václav Hudeček, kapelník Jan Slabák či zpěvačky Zuzana Michnová a Hana Ulrychová.

V minulých letech si toto ocenění převzali mimo jiné Libuše Švormová, Stella Zázvorková, Josef Abrhám, Lubomír Lipský, Hana Zagorová nebo Waldemar Matuška.

Mezi základní pilíře činnosti Nadace Život umělce patří spolu s aktivní podporovou mladých umělců, zajímavých kulturních projektů a péče o pietní místa, také starost o výkonné umělce v seniorním věku. Senior Prix je již od roku 1993 klíčovou událostí, prostřednictvím které nadace oceněným děkuje za jejich celoživotní uměleckou práci.

Související

GLPkITdWMAE2i2P
Zahraniční

Fiala ocenil dceru Milady Horákové. Dnes bude mluvit o důležitosti pomoci Ukrajině

l
Hudba

Florida ocenila kolébku death metalu. Nazvala ji místem historického významu

Jonathan Majors jako Kang Dobyvatel.
Zahraniční

Kang se vyhnul vězení. Za napadení přítelkyně Majors absolvuje program pro násilníky

FtKdIJWXwAEgALK
Divadlo Výročí

Karolina Slunéčková by dnes oslavila 90. Předčasně ji však zabila rakovina