úterý 7. května 2024

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

Kriminalisté varují před vydíráním na sociálních sítích v souvislosti s případem invalidního důchodce.

muž na mobilu

Ilustrační foto.
Zdroj: StockSnap.io

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: StockSnap.io

Policisté v Moravskoslezském kraji vyšetřují případ 40letého invalidního důchodce, který se stal obětí vydírání skrze sociální sítě. Celá událost začala zdánlivě nevinnou žádostí o přátelství na Facebooku od osoby s profilem jménem Veronika L. Přestože muž ženu neznal, přijal její žádost a začali si spolu psát na aplikaci Messenger. Postupně se jejich konverzace stávala stále intimnější. Žena, která se představila jako Veronika, projevila zájem o sex a navrhla muži, aby spolu prováděli intimní aktivity přes videohovor.

Muž souhlasil. Dívka na videu měla vypnutý zvuk. Začala se hladit po těle a nakonec i tančit. Poté přišla poškozenému zpráva, že pokud se mu to líbí, aby i on se začal hladit. Jakmile její požadavek splnil, dívka mu zamávala a ukončila hovor. Následně ho „dívka“ začala skrze konverzaci na sociální síti vydírat s tím, že má natočené video jeho masturbace. Požadovala po něm peníze výměnou za to, že ho nezveřejní. Pachatel dokonce poslal muži jeho obnažené fotografie a snižoval požadovanou částku, ale muž na nátlak nekývl. Následně zaslal inkriminované video jeho úzké skupince přátel, kteří poškozeného podpořili. Namísto placení peněz se vydíraný obrátil na policii.

Kriminalisté nyní prověřují případ jako podezření ze spáchání přečinu vydírání. Tato událost je dalším připomenutím, že opatrnost na internetu je nezbytná. Podvodníci často využívají sociální sítě k získání intimních materiálů, které pak využívají k vydírání. Je důležité si uvědomit, že veškeré aktivity online mohou mít následky. V případě, že se stanete obětí podobného zneužití, je nejlepší se obrátit na policii a podvodníkům nic neplatit.

V galerii výše si můžete prohlédnout screenshoty konverzace zveřejněné policií. Z textu je evidentní, že konverzace byla psána pomocí překladače. Zprávy obsahují chyby a není v nich rozeznán ženský a mužský rod.

Autor: Šimon Mitro

Související

442406595_841801147985995_146576476134337673_n
Domácí

Bouřky postupují Českem. Problémy hlásí Vysočina, jižní a střední Čechy

online nakupování
Krimi

Prodejce nabízel sběratelské mince i lístky na Cimrmany. Zboží nikdy nedodal

1500x500
Krimi

V Radbuze plavala lidská hlava. Policisté možná mají vyřešený pitevní rébus

Taylor Swift
Hudba Sociální sítě

Hudba Taylor Swift je opět na TikToku