úterý 7. května 2024

Nové album Taylor Swift láme rekordy

Patnácté album Taylor Swift boří rekordy. Během prvního dne ho poslouchalo 313 milionů lidí.

Taylor Swift ve videoklipu k písni Fortnight

Taylor Swift ve videoklipu k písni Fortnight
Zdroj: YouTube Taylor Swift

  • Taylor Swift ve videoklipu k písni Fortnight
  • Zdroj: YouTube Taylor Swift

Taylor Switf, jež se stala loni nejposlouchanější zpěvačkou na hudební streamovací platformě Spotify, utvrdila své prvenství vydáním 15. alba s názvem The Tortured Poets Department. To vyšlo 19. dubna a během prvního dne zaznamenalo rekordní počet poslechů. Spotify hlásí 313,7 milionů streamů během prvního dne. Cifra zahrnuje streamy standardního 16skladbového alba (232,2 milionu) a dalších 15 skladeb na edici dvojitého alba s podtitulem The Anthology (81,4 milionu).

Žádný jiný interpret se této metě ani vzdáleně nepřiblížil. Swift tím překonala samu sebe, jelikož na Spotify držela prvenství s předešlým albem Midnights, které v roce 2022 zaznamenalo 184,6 milionů streamů během prvního dne.

Nejposlouchanější písní z alba je Fortnight (feat. Post Malone), kterou si poslechlo 25,2 milionu posluchačů, čímž překonala rekordy Adele s písní Easy on Me a Mariah Carey s All I Want for Christmas Is You.

Swift bude od května pokračovat se svým turné Eras, které ji vyneslo jen za loňský rok rekordní jednu miliardu dolarů. První zastávkou je ve dnech 9. až 12. května Paříž. Následuje Stockholm, Lisabon a Madrid. Nejblíže českým fanouškům bude Swift na přelomu července a srpna, kdy vystoupí v Mnichově, Varšavě a také Vídni.

Autor: Šimon Mitro

Související

Spotify
Hudba

Spotify rostou počty uživatelů. Akcie však klesají

profimedia-0850079146
Hudba

Nejpopulárnější zpěvačka vydala dvojalbum. Swift zazpívá v květnu Evropanům

Taylor Swift
Hudba Zajímavosti

Turné Taylor Swift je první v historii, které utržilo miliardu dolarů

Miley Cyrus ve videoklipu k písni Flowers
Hudba Zajímavosti

Jaké skladby a interpreti mají v roce 2023 největší úspěch?