úterý 30. dubna 2024

Po téměř 70 letech konec. Koupaliště v Kunovicích už neotevře

Oblíbené koupaliště v Kunovicích u Uherského Hradiště letos poprvé po 66 letech neotevře, na vině je havarijní stav.

Koupaliště v Kunovicích.

Koupaliště v Kunovicích.
Zdroj: webové stránky Kunovic

  • Koupaliště v Kunovicích.
  • Zdroj: webové stránky Kunovic

Smutek i hněv prožívají obyvatelé Kunovic u Uherského Hradiště. Důvodem je uzavření koupaliště, které fungovalo od dob socialismu. Kvůli jeho havarijnímu stavu letos po 66 letech dosloužilo, o čemž rozhodlo zastupitelstvo města. „Děkuji Vám všem za krásné chvilky strávené u nás. Ještě jednou děkuji a nikdy nezapomenu," píše provozovatel koupaliště na svém profilu na Facebooku. Na stole byla i varianta lokální opravy bazénu, která by stála zhruba 1,8 milionu korun, na to však vedení Kunovic nepřistoupilo.

V současné situaci technického stavu koupaliště není možné bez celkové rekonstrukce bazénu efektivně zabránit úniku bazénové vody do podzemních vod se všemi důsledky jejich kontaminace i potažmo sankčními opatřeními ze strany kontrolních orgánů,“ uvedl starosta Pavel Vadran.

Uzavření koupaliště, které si postavili v 50. letech místní občané, těžce nesou současní obyvatelé. „Obrovská ztráta. Nechápu, jak to mohlo vedení dopustit", píše na sociální síti Facebook Jan Berka „Opravdu se vedení rok po investici do bufetu a kuchyně rozhodlo koupaliště zavřít?," ptá se Jitka Tvrdoňová. „Nepomůže petice? To není možné přeci," nabádá obyvatele k protestu Iva Škrášková. „Starosta a lidé pod ním mají asi lepší zájmy.... Než udržet sport a tradice," píše Ondřej Němeček.

Autor: mš

Související

GEl9I07XgAA7rss
Domácí

D1 znovu obnovila provoz. Středa byla na silnících nejčernější den od roku 2019

gal9-3
Domácí

Kyjov se plácl přes kapsu. Dal přes 300 milionů za nový aqaupark

rybník Hejtman
Domácí

Kde se v Česku zhoršila kvalita vody natolik, že je nebezpečná ke koupání?

53b526c8-7881-48db-abc6-c825ce1fcecf
Domácí

Natřel lavičku. Kunovice hledaly vandala, brzy s tím raději přestaly