pondělí 29. dubna 2024

Plzeň postupuje do čtvrtfinále EKL, rozhodly až penalty

Pořádné drama si pro své fanoušky připravili fotbalisté Viktorie Plzeň. V osmifinálové odvetě Evropské konferenční ligy porazili švýcarský Servette až na penalty.

Viktoria Plzeň postupuje do čtvrtfinále EKL.

Viktoria Plzeň postupuje do čtvrtfinále EKL.
Zdroj: Profimedia

  • Viktoria Plzeň postupuje do čtvrtfinále EKL.
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Plzně si z úvodního osmifinálového utkání Evropské konferenční ligy přivezli ze Ženevy nadějný bezbrankový výsledek. Většina fanoušků čekala, že doma se svěřencům Miroslava Koubka obranu švýcarského celku podaří zlomit a vybojovat tak postup do čtvrtfinále.

Nicméně realita byla nakonec trochu jiná. Po rozpačitém začátku utkání se sice ve 13. minutě po přímém kopu prosadil hlavičkou Robin Hranáč, jeho radost však záhy zhatil čárový rozhodčí, který signalizoval ofsajd.

I dále hráli aktivněji hosté a ve 34. minutě jen díky skvělému Jedličkovi v bráně Plzně nedošlo ke změně skóre po jedovatém pokusu Timothého Cignata.

Druhé dějství přineslo atraktivní podívanou s šancemi na obou stranách. Na té domácí se musel ještě několikrát vytáhnout Jedlička. Jeho protějšek mohl prověřit ze střední vzdálenosti Ibrahim Traoré, jenž se dostal k odraženému míči, ale svůj pokus nasměroval mimo tři tyče.

Poslední patnáctiminutovka patřila Západočechům, kteří svého soupeře dokázali sevřít, ale gól z toho nebyl. Zápas tak šel do prodloužení, v němž měl blízko k rozhodující brance Jhon Mosquera, ale ve skluzu míč netrefil.

O postupujícím týmu tak nakonec musely rozhodnout až penalty, v nichž znovu exceloval Jedlička, který si připsal dva úspěšné zákroky. Ze svého pohledu smutnou tečku napsal Keigo Cunemoto, Japonský obránce ve službách Servette, který vůbec netrefil bránu a poslal tak Plzeň do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy. O jejím dalším soupeři rozhodne los už tento pátek.

Autor: Ota Černý

Související

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Plzeň s Fiorentinou remizovala.
Fotbal EKL

Plzeň s Fiorentinou ubránila bezbrankovou remízu

Miroslav Koubek před zápasem s Fiorentinou.
Fotbal EKL

Musíme podat nadstandardní výkon, říká Koubek před Fiorentinou

Plzeň překvapivě remizovala v Karviné.
Fotbal Fortuna Liga

Plzeň znovu klopýtla, tentokrát s Karvinou