sobota 4. května 2024

Plzeň znovu klopýtla, tentokrát s Karvinou

Fotbalisté Plzně nepotvrdili roli favorita a s předposlední Karvinou uhráli jen bezbrankovou remízu.

Plzeň překvapivě remizovala v Karviné.

Plzeň překvapivě remizovala v Karviné.
Zdroj: Ivo Dudek / MFK Karviná

  • Plzeň překvapivě remizovala v Karviné.
  • Zdroj: Ivo Dudek / MFK Karviná

V rámci 27. kola Fortuna ligy zavítala Plzeň na hřiště předposlední Karviné. Západočeši jeli na druhou stranu republiky jako favorité a chtěli si spravit chuť po prohře s Libercem z minulého víkendu.

Plzeň skutečně byla lepším týmem, ale Slezané ji dokázali odolat i díky skvělým zákrokům Dominika Holce. Ten ze všech nejvíce deptal Matěje Vydru, který se v první půli dostal do několika slibných šancí, ale žádnou neproměnil. Viktoriáni se tak před důležitým utkáním Evropské konferenční ligy museli smířit jen s bodem.

Další kaňkou na utkání z pohledu Plzně bylo brzké zranění Jana Sýkory, který musel po střetu s obráncem Karviné v 15. minutě střídat.

„Přijeli jsme sem vyhrát, protože jsme poslední ligové utkání doma s Libercem nezvládli. Chceme vyhrávat, to je pokaždé náš cíl. Bylo tomu tak i dnes, tudíž jsme zklamaní. Největším negativem dnešního utkání je zranění Honzy Sýkory. Z tohoto zápasu neodcházíme spokojení,“ přiznal po zápase Marek Bakoš, který na lavičce Plzně zaskakoval Miroslava Koubka v roli hlavního trenéra.

„V prvním poločase nám to vůbec nešlo a přežili jsme tutovky Vydry. V šatně jsme si řekli, že to není ligový, ale pohárový zápas, a vyšlo nám to. S výjimkou velké šance Metsoka jsme Plzni nic nedovolili. A je to zásluha i našeho kondičního trenéra! Měli jsme už lepší přechod do útoku. Za bod jsme vděční,“ uvedl spokojenější trenér domácích Marek Bielan.

V dalších sobotních utkáních porazil Liberec Slovácko 4:1, Zlín doma zdolal Olomouc 3:2 a Slavia ve vršovickém derby vyhrála na Bohemians 2:1.

Autor: Ota Černý

Související

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Plzeň s Fiorentinou remizovala.
Fotbal EKL

Plzeň s Fiorentinou ubránila bezbrankovou remízu

Miroslav Koubek před zápasem s Fiorentinou.
Fotbal EKL

Musíme podat nadstandardní výkon, říká Koubek před Fiorentinou