středa 15. května 2024

Netflix zůstává králem streamovacích služeb. Disney i Max ztrácí uživatele

Jen Netflix se chlubí 238 miliony uživatelů po celém světě a roste. Konkurenti v čele s Disneym a Max ztrácí předplatitele.

Netflix

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Anastasia Shuraeva

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Anastasia Shuraeva

Netflix zatím dle počtu předplatitelů nemusí mít obavy z konkurence v čele s Disneym a Maxem. Jako jediný z této trojice se mu podařilo ve druhém čtvrtletí letošního roku zvýšit počet uživatelů o šest milionů. Za druhý kvartál měl Netflix 238,39 milionu uživatelů po celém světě, což je historický rekord této služby. Netflix si správně vyhodnotil, že zamezení hromadnému sdílení účtů mu přinese spíše nové předplatitele než hromadné odhlašování Netflixu.

U Netflixu se očekává že i třetí kvartál letošního roku bude rekordní, zatímco jeho největší konkurenti mají problémy. Disney+ ve druhém čtvrtletí hlásilo propad v podobě čtyř milionu uživatelů. Celkem mělo na kontě tedy „jen“ 157,8 milionu uživatelů. O poznání hůře je na tom Max. Služba Max je přejmenované HBO Max. Upravený název se promítne i na službě v ČR a to během příštího roku. Pod zjednodušeným názvem služba funguje od května v USA.

Max po změně názvu přišel ve druhém kvartálu o 1,8 milionu uživatelů. Celkem měl ve druhém kvartálu Max 97,6 milionu uživatelů. V této celé sumě jsou ale započítáni jak předplatitelé HBO Max potažmo Maxu, tak ti, co si platí HBO, nebo mají předplacenou službu Discovery+. Není tedy jasné, kolik uživatelů zabírá pouze Max.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů