středa 15. května 2024

Netflix hlásí rekordní počet předplatitelů. Ostatní služby ztrácí

Netflix zůstává neochvějným králem streamovacích služeb na globálním poli. Zatímco Disneymu klesají předplatitelé, tak Netflix stoupá.

Netflix

Ilustrační foto.
Zdroj: PixaHive

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PixaHive

Za dva roky nárůst o téměř 30 milionů předplatitelů po celém světě. Netflix nadále kraluje poli streamovacích služeb. V polovině letošního roku měl 238,39 milionů předplatitelů po celém světě, což je dosavadní historický rekord. Vzhledem ke třetí sezóně Zaklínače, hitu One Piece a finální řadě úspěšné Sexuální výchovy Netflix pravděpodobně nabral nové duše i během léta a září.

Na podzim může lákat třetí částí zlodějského Lupina, novým thrillerem Davida Finchera s názvem The Killer, animovaným návratem Slepičí úlet: Zrození nuget či potenciální oscarovkou Maestro v režii a hlavní roli Bradleyho Coopera. Těsně před Vánoci pak dojde na ambicózní sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera. Vzhledem k tomu, že si Netflix nechal na podzim nabitější program než během první poloviny jara, tak lze očekávat, že předplatitelé budou jen stoupat.

Disney+ je na tom o poznání hůře. Na konci roku 2022 dosáhla služba na své dosavadní maximum v podobě 164 milionů předplatitelů po celém světě. Během letošního roku ji však mnoho lidí nezůstalo věrných a na konci tohoto léta spadl počet předplatitelů na 146,7 milionů.

Disney se nyní opírá o seriál ze světa Star Wars Ahsoka a na podzim si odbydou premiéru očekávané druhé série Lokiho i What If…?, které jistě část publika nalákají, ale návrat na loňský vrchol se i vzhledem k plánovanému zdražování nepředpokládá. Ještě hůře je na tom HBO Max, které je od června v USA přejmenované pouze na Max a časem dojde na vypuštění HBO z názvu i u nás.

Služby HBO, HBO Max a Discovery+ si celkově platí 97 milionů předplatitelů. Z dat ovšem není jasné, kolik z těch 97 milionů si předplácí právě streamovací službu HBO Max. Odhaduje se, že by Max mohlo mít kolem 80 milionů předplatitelů. Vzhledem k absenci velkých premiér nelze u HBO očekávat do konce roku valné vylepšení.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů