pátek 3. května 2024

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Pozoruhodné čtení nabízí na svém veřejně přístupném facebookovém profilu Marcela Pikrtová. Zatím sdílela jen konspirační teorie a nejrůznější nesmysly. Teď přitvrdila a vyzývá k útokům na letadla a piloty.

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg

Žena vyzývá k útokům na letadla opakovaně.
Zdroj: FB / Marcela Pikrtová

  • Žena vyzývá k útokům na letadla opakovaně.
  • Zdroj: FB / Marcela Pikrtová

„Pořiďme si zelené lasery. Nikdo nám nepomůže. Všichni jsou zkorumpovaní a proti lidem. Musíme vše začít sami od sebe,“ vyzvala k nebezpečným útokům na letadla, protože je přesvědčená, že piloti vědomě páchají genocidu, když vypouštějí chemtrails, tedy viry, bilogické zbraně, jedy a další látky s cílem zlikvidovat lidstvo. Za chemtrails má řada dezinformátorů a jejich příznivců obyčejné kondenzační páry, které se tvoří za letadly. „Už se všichni proberte! Je na čase vybavit se lasery a obtěžovat piloty letadel, která nám tady práší těžké kovy a otravují tím celou planetu. Ideální je prý zelený laser,“ nabádá v jiném svém příspěvku a v podobném duchu se vyjádřila už několikrát.

Svícení zeleným laserem proti letadlům je extrémně nebezpečné. Piloty může oslnit, krátkodobě je připravit o zrak nebo způsobit jeho trvalé poškození. Paprsek může rušit elektroniku letadla včetně navigačních systémů. V řadě zemí jsou proto zelené lasery zakázané, u nás je přestupkem jejich používání poblíž letišť. Záměrné oslnění pilotů ale může policie kvalifikovat i jako trestný čin obecného ohrožení, za který hrozí až osm let vězení.

Pikrtová je také odpůrkyní očkování a většinu lidí, s nimiž nesouhlasí, považuje za idioty, hovada či psychopaty. Schytal to od ní i režisér Jan Hřebejk nebo herec Ondřej Vetchý. Pikrtová také nerozezná aprílový vtípek od reality.

Související

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím

Obrázek vygenerovaný AI s Donaldem Trumpem a Afroameričany
Zahraniční AI

Trump přítelem Afroameričanů. Dezinformátoři sdílejí fotky vytvořené umělou inteligencí

chat AI
Zahraniční AI

Umělá inteligence uvádí před volbami mylné informace