pátek 17. května 2024

Lehečka postoupil po skreči Medveděva do semifinále

Tenista Jiří Lehečka se probojoval na španělském podniku Masters do semifinále. Medveděv skrečoval zápas po prvním setu.

Jiří Lehečka postoupil do semifinále

Jiří Lehečka postoupil do semifinále
Zdroj: Profimedia

  • Jiří Lehečka postoupil do semifinále
  • Zdroj: Profimedia

Jiří Lehečka postoupil na Mutua Madrid Open do semifinále a poprvé v kariéře si zahraje o finále na podniku Masters. Dvaadvacetiletému Lehečkovi se ve španělské metropoli daří. V osmifinále porazil tenisovou legendu Rafaela Nadala a ve čtvrtfinále další bývalou světovou jedničku Medveděva. Osmadvacetiletý Rus se ale během hry potýkal se zdravotními komplikacemi.

Daniil Medveděv za stavu 3:2 v jeho prospěch odešel do útrob stadionu, kde si nechal ošetřit pravé stehno. Ruský tenista po ošetření pokračoval v zápase, ale zranění ho omezovalo v pohybu. Česká tenisová jednička využila indispozice svého protivníka a vyhrála první set 6:4. Světová čtyřka po prohrané sadě zápas skrečovala. Lehečka si zahraje o finále s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.

„V takovém zápase to nikdy není snadné,“ řekl Lehečka po Medveděvově odstoupení. „Kdybych si měl vybrat způsob, jak tento zápas vyhrát, tak by to tak nebylo. Nikdy není snadné vidět, jak se soupeř trápí, ale v tu chvíli se musíte soustředit jen na sebe a snažit se ze sebe dostat maximum,“ dodal český tenista.

Zdroj: atptour.com

Související

Novak Djokovič.
Tenis

Djokovič dostal výprask, po zápase musel na vyšetření

GNcCm0bWoAEJp6G
Zahraniční

Separatistické ambice Katalánska končí. Volby vyhráli socialisté blízcí Madridu

Gibraltar._El_Peñón
Zahraniční

Suchou nohou do Afriky. Podvodní tunel by měl spojit Španělsko a Maroko

Felix Auger-Aliassime.
Tenis

Zranění kosí tenisty v Madridu