středa 8. května 2024

Lyžaři dostali poslední šanci, spíš než nový sníh se čeká obleva

Nový sníh prodloužil šanci milovníků zimních sportů na poslední lyžovačku, ale v příštích dnech se čeká spíše obleva. Jistotou je výlet do Alp.

433946356_396584179656311_2616266636493689334_n

V Krkonoších se stále ještě dá lyžovat.
Zdroj: Facebook/Skiareál Špindlerův Mlýn

  • V Krkonoších se stále ještě dá lyžovat.
  • Zdroj: Facebook/Skiareál Špindlerův Mlýn

Jeden z posledních záchvěvů letošní zimy dal také jednu z posledních šancí lyžařům. Ti si budou moci zajezdit například v Krkonoších, kde o víkendu napadlo 20 centimetrů nového sněhu a tamní provozovatelé hlásí, že ještě o Velikonocích se bude lyžovat ve třech areálech. Otevřená zůstávají ta nejexponovanější místa, tedy Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou a Černá Hora. Ta návštěvníky lákají i na doprovodné akce jako jsou degustace pálenek nebo zabijačky.

Krkonoše jsou jedním z mála míst České republiky, kde ještě leží sníh, na zmíněných třech místech je ho od 60 centimetrů v Janských Lázních po metr ve Špindlerově mlýně. Největší sněhová pokrývka, 110 centimetrů, leží na Pradědu v Jeseníkách a půl metru sněhu hlásí ještě krušnohorské Potůčky.

Většina ostatních skiareálů už letošní zimu vzdala a hodnotí ji jako jednu z nejhorších za poslední léta. Čeští lyžaři však mají jistotu při výjezdu do zahraničí. Alpská střediska ve francouzském Alpe d'Huez, rakouském Stubaier Gletscheru či švýcarském Flims Laax Falera či Saas-Fee hlásí dostatek sněhu, leckde až bezmála pět metrů.

Autor: Jan Skala

Související

Los evropský
Domácí Fauna

Do Krkonoš se po stovkách let vrací los evropský

Foto 3_Z09_8581_export.jpg
Ostatní Fauna

Sloni řádí v bahně, vombati se sluní a zoo prodloužila otevírací dobu

Puštík bělavý
Domácí Fauna

V Jeseníkách ornitologové sčítali sovy. Žije zde šest druhů

Jilemnice_-_centrum2
Domácí

První společenství obcí v republice chce mít létajícího úředníka