Liga mistrů je zpět, šampion narazí na překvapení podzimu

Fotbalová liga mistrů vstupuje do jarní části. V úterních utkání narazí FC Kodaň na úřadující šampiony z Manchesteru City, Lipsko přivítá Real Madrid.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola
Zdroj: Profimedia

  • Trenér Manchesteru City Pep Guardiola
  • Zdroj: Profimedia

FC Kodaň - Manchester City

Dánský mistr FC Kodaň si teprve podruhé v historii zahraje vyřazovací část Ligy mistrů a hned změří síly s loňskými vítězi z Manchesteru City. O favoritovi prvního z úterních duelů je tedy jasno. Nicméně svěřenci trenéra Neestrupa na podzim ukázali, že se dokáží měřit s těmi nejlepšími, když dokázali postoupit ze skupiny, ve které byl i německý gigant Bayern Mnichov nebo další tým Premier League Manchester United. Povzbudivá může být pro Dány i vzpomínka na bezbrankovou remízu, kterou s Citizens doma uhráli ve skupinové fázi minulého ročníku Ligy mistrů.

Na druhou stranu statistiky anglického týmu jsou ohromující. Na podzim ve skupině neztratili ani bod a pokaždé svým soupeřů, nastříleli tři góly, porážku na evropské půdě nepoznali svěřenci Pepa Guardioly už 20 utkání v řadě. Zápas v Kodani začne ve 21:00 a přímý přenos zajistí program Nova Sport 3.


RB Lipsko - Real Madrid

Na loňskou účast v play-off Ligy mistrů nevzpomínají v Lipsku dobře, s budoucími vítězi celého ročníku Manchesterem City totiž v součtu obou zápasů prohráli 8:1. A i tentokrát změří své síly s jedním nejúspěšnějších týmů na evropské scéně Realem Madrid. Ten je navíc po nedělní vysoké výhře nad Gironou v ideálním rozpoložení, což se o německém celku říct nedá. Lipsko totiž o víkendu jen remizovalo s jedenáctým Augsburgem a z letošních pěti bundesligových utkání má jen čtyři body.

Ve prospěch Lipska nicméně hovoří poslední vzájemné utkání na podzim 2022, kdy býci dokázali španělský velkoklub přehrát. Realu navíc bude chybět hvězdný mladík Jude Bellingham, který stále léčí poraněný kotník. O tom, kdo do dvojzápasu vstoupí úspěšněji, se rozhodně v úterý od 21:00 v přímém přenosu kanálu Premier Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

Pep Guerdiola s Manchesterem City obhajuje titul.
Fotbal Premier League

Premier League vrcholí, o vítězi může rozhodnout i Souček s Coufalem

Harry Kane.
Fotbal Liga mistrů

Prokletí trvá. Zase bez trofeje

Josela dvěma góly zařídil výhru Realu.
Fotbal Liga mistrů

Real se popere o patnáctý trimuf v Lize mistrů

Mats Hummels rozhodl odvetu proti PSG.
Fotbal Liga mistrů

Dortmund je ve finále Ligy mistrů, soupeře pozná dnes