sobota 27. dubna 2024

Lampard, Totti, Özil nebo Ronaldinho se mohou znovu potkat na MS

Přehlídku legendárních fotbalistů má nabídnou první ročník mistrovství světa hráčů nad 35 let, který uspořádá organizace EPG.

Ronaldinho se účastní exhibičních utkání

Ronaldinho se účastní exhibičních utkání
Zdroj: Profimedia

  • Ronaldinho se účastní exhibičních utkání
  • Zdroj: Profimedia

Unikátní projekt mistrovství světa hráčů nad 35 let se má podle britských médií uskutečnit už tento rok krátce před vrcholem fotbalové sezony v podobě evropského šampionátu v Německu.

Turnaj má nést název EPG Cup podle organizace Elite Players Group, která sdružuje bývalé špičkové fotbalisty a sportovní podnikatele a která na sebe vzala pořadatelskou funkci.

Týdenního šampionátu se zúčastní výběry osmi zemí pyšnících se titulem z mistrovství světa. Konkrétně se jedná o Anglii, Argentinu, Brazílii, Francii, Německo, Itálii, Španělsko a Uruguay. Podle deníku Daily Mail by se všechna utkání měla odehrát na jednom stadionu některého z účastníků Premier League.

Turnaje EPG Cup by se měli zúčastnit jen hráči, jimž je minimálně 35 let a mají za sebou reprezentační kariéru, nebo alespoň sto startů v některé z elitních fotbalových soutěží.

Z nominovaných zemí připadají v úvahu taková jména jako Frank Lampard (Anglie), Mesut Özil (Německo) nebo legendární Brazilec Ronaldinho.

Autor: Ota Černý

Související

41747191065_3347661fca_b
Zahraniční

Evropa je smrtelná, musíme více zbrojit a zbavit se závislosti na USA, tvrdí Macron

Nejstarší orangutanka Bella
Ostatní Fauna

Nejstarší orangutance je 63 let

GL6bQhsWcAAsAj1
Zahraniční

Inflace denně požírá Argentině finance. Studenti však protestují proti škrtům

Maximilian_Krah_2023_-_1
Zahraniční

Informace pro Peking zajišťoval spolupracovník jednoho z lídrů AfD