úterý 7. května 2024

Češi porazili Slováky. Trefil se navrátilec Vrána

Český národní hokejový tým porazil v přípravném utkání Slovensko 4:2.

Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem

Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem
  • Zdroj: Profimedia

Čeští hokejisté sehráli skvěle první třetinu, která de facto rozhodla o vítězi utkání. Svěřenci Radima Rulíka během prvních dvaceti minut vstřelili tři góly a vytvořili si pohodový náskok do nadcházejících čtyřiceti minut.

Skóre otevřel ve 13. minutě navrátilec do reprezentace Jakub Vrána, který využil dlouhé přihrávky Jiřího Ticháčka a vstřelil úvodní gól zápasu. Dvoubrankový náskok zařídil po dalších šesti minutách Jakub Flek a na 3:0 upravil skóre o půl minuty později Matěj Stránský, který doklepl puk do odryté branky.

„Jakub se dostal do výborné šance hned v první třetině a proměnil ji, což každému pomůže. První zápas po dlouhé době a po příletu, není ještě aklimatizovaný, není to pro hráče jednoduché. Pro Davida Špačka to samé. Oba dva to zvládli velice slušně," okomentoval hru Jakuba Vrány a debutanta Davida Špačka trenér Radim Rulík.

Slováci snížili hned v úvodu druhé třetiny. Andrej Kudrna využil přesilovou hru a rychlou střelou překonal gólmana Klimeše.

Další branky padaly do sítě až v závěru třetí třetiny. Nejdříve střelou od modré zvýšil na 4:1 Libor Zábranský, aby v zápětí snížil na konečných 4:2 střelou mezi kruhy slovenský forvard Samuel Takáč.

Češi vyhráli i pátý přípravný zápas na domácí šampionát a zatím jsou v přípravě bez porážky. Další utkání je čeká hned zítra v Bratislavě opět se Slovenskem, které bude chtít Česku vrátit dnešní porážku.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Trenér Radim Rulík a generální manažer Petr Nedvěd.
Hokej MS v hokeji 2024

Rulík oznámil nominaci na domácí šampionát

Češi podlehli Švédům 0:2.
Hokej

Rulíkův výběr na Českých hokejových hrách znovu padl

Češi podlehli Finsku.
Hokej

Češi týden před začátkem MS podlehli Finsku

Generální manažer národního týmu Petr Nedvěd
Hokej Betano Hockey Games

Na Betano Hockey Games dorazí posily z NHL