pátek 26. dubna 2024

Kde sledovat vítězné filmy letošních Oscarů?

Přinášíme přehled streamovacích služeb, kde najdete loňské filmy ověnčené letošními Oscary.

Záběr z filmu Všechno, všude, najednou

Záběr z filmu Všechno, všude, najednou
Zdroj: A24

  • Záběr z filmu Všechno, všude, najednou
  • Zdroj: A24

Jubilejní 95. ročník Oscarů je za námi. Zlatí plešouni mohou být důvodem, proč si některý z loňských filmů konečně pustit. A tak přinášíme přehled platforem, kde si výherce letošních Cen Akademie můžete přehrát.

Nejlepší film loňského roku alespoň podle Oscarů, který proměnil sedm z jedenácti oscarových nominací, je dostupný pro předplatitele streamovací služby Apple TV+. Nemějte však obavy, snímek Všechno, všude, najednou je k dostání i pro ty, kteří Apple TV+ předplacené nemají. Na platformách KVIFF.TV, DAFilms, O2 TV nebo Google Play si ho můžete za poplatek (většinou kolem 70 korun) přehrát. Na Apple TV+ je dostupný také nejlepší krátkometrážní animovaný film s názvem Chlapec, krtek, liška a kůň.

Nejlepší mezinárodní film Na západní frontě klid, nejlepší animovaný snímek Pinocchio Guillerma del Tora a nejlepší krátkometrážní dokument Zaříkávači slonů jsou dostupné výhradně na Netflixu. Kromě těchto filmů na Netflixu najdete i indický trhák RRR, který na Oscarech uspěl s písní Naatu Naatu.

Nejlepší celovečerní dokument Navalny je k přehrání na HBO Max. Držitele Oscara za masky, velkofilm Black Panther: Wakanda nechť žije, si můžete pustit na Disney+. A aby se to nepletlo, tak snímek s nejlepším zvukem, Top Gun: Maverick, je v Česku dostupný na streamovací službě SkyShowtime.

Ne všechny vítězné filmy jsou již dostupné na nějaké streamovací službě nebo online k zapůjčení. Vítěze za vizuální efekty, druhého Avatara, a držitele Oscara za masky a hlavní mužský herecký výkon, drama Velryba, se zatím v Česku uvádí pouze v kinech. Avatar: The Way of Water bude dostupný online na konci března, Velryba zatím českou premiéru na streamovacích službách stanovenou nemá.

Zbývající vítězné snímky u nás aktuálně dostupné nejsou, týká se to dramatu Women Talking, které vyhrálo cenu za adaptovaný scénář, a nejlepšího hraného kraťasu Irské sbohem.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

HBO Max
Film a TV Streaming

HBO Max se od května změní na Max. Nabídne i Olympijské hry