pondělí 29. dubna 2024

HBO Max se od května změní na Max. Nabídne i Olympijské hry

Služba HBO Max začala rebranding již loni v USA a Jižní Americe. V květnu se služba změní na pouhé Max i v Česku. Předplatitelé o svou historii nepřijdou.

HBO Max

Z HBO Max bude jen Max.
Zdroj: Max

  • Z HBO Max bude jen Max.
  • Zdroj: Max

Společnost Warner Bros. Discovery přichází s novým pojmenováním své streamovací služby. HBO Max je relativně nová streamovací služba, která v Česku nahradila dřívější HBO GO. U nás byla spuštěna teprve v březnu 2022. Po dvou letech se předplatitelé dočkají další změny.

O přejmenování HBO Max na pouhé Max jsme vás informovali loni. K tomuto kroku přistoupilo Warner Bros. Discovery již loni v USA a také v Jižní Americe. Nyní společnost oznámila datum rebrandingu také pro Evropu, včetně Česka. Od 21. května bude služba i u nás přejmenovaná na Max. Změna přinese nejen nové jméno, ale také rozhraní a rozšířený obsah.

Max představí dva základní tarify Plán Standard a Plán Premium. Levnější Standard nabídne možnost sledování na dvou zařízeních současně ve Full HD. Umožní také stahování a offline sledování až 30 filmů nebo seriálových epizod, což může být pro fanoušky seriálů omezením.

Dražší Plán Premium poskytne kvalitnější zážitek. Umožní sledování na čtyřech zařízeních v rozlišení Full HD nebo 4K s Dolby Atmos zvukem. Uživatelé mohou stáhnout a offline sledovat až 100 filmů nebo seriálových epizod. Aktuálně má v Česku HBO Max pouze jeden tarif a přehrávání ve 4K neumožnuje.

Oba tyto plány budou mít možnost doplnění o sportovní doplňkový balíček. Ten nabídne špičkové sportovní události, včetně tenisových grandslamů, cyklistických Grand Tour a závodu 24 hodin Le Mans. Dále zahrnuje živé kanály Eurosport 1 a Eurosport 2.

V některých regionech nabídne Max také Plán basic s reklamami. Ten však minimálně ze začátku nebude dostupný v České republice. Ceny jednotlivých tarifů zatím nebyly zveřejněny.

Služba startuje v příhodnou dobu, protože na 17. června v Evropě připadne premiéra očekávané druhé sezóny Rodu draka ze světa Hry o trůny. O měsíc později v Paříži začne letní olympiáda a Eurosport u nás bude jediné médium, které vlastní práva na veškeré sportovní přenosy.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

Foto z natáčení minisérie Studna
Film a TV Streaming

Nejznámější případ majora Zemana fasuje novou verzi. Studna vzniká na Voyo