pátek 26. dubna 2024

Disney+ ztratilo miliony předplatitelů

Čtyři miliony diváků ztratila během prvního čtvrtletí letošního roku streamovací služba Disney+. Lidi odradilo zdražení předplatného.

Disney+

Streamovací služba Disney+.
Zdroj: Disney

  • Streamovací služba Disney+.
  • Zdroj: Disney

Jedna z největších streamovacích služeb na světě Disney+ je ve ztrátě. Kanál přišel v první čtvrtině roku o více než čtyři miliony předplatitelů. To společnost stálo 659 milionů dolarů, cca14 miliard korun. Stovky tisíc diváků z USA a Kanady odradilo hlavně zdražení předplatného. Většina ztrát ale pochází především z Asie, společnost tam totiž loni přišla o práva na vysílání kriketových zápasů.

Disney v posledních letech do svých streamovacích platforem nalil miliardy dolarů a přeměnil se tak ze společnosti zakořeněné v tradiční televizi, filmech a zábavních parcích na jednoho z hlavních hráčů streamovacího průmyslu. Pokles předplatitelů byl ale větší, než se očekávalo, což poslalo dolů i akcie firmy na newyorské burze a to asi o pět procent.

V současnosti má celkem více než 231 milionů předplatných na svých třech streamovacích platformách, které zahrnují také sportovně zaměřenou ESPN+ a zábavní web Hulu. Konkrétně Disney+ má po celém světě téměř 158 milionů předplatitelů, což je asi o 80 milionů méně než má konkurenční Netflix.

Autor: Nikola Velkoborská

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

HBO Max
Film a TV Streaming

HBO Max se od května změní na Max. Nabídne i Olympijské hry