středa 22. května 2024

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

Podvodník vylákal z důvěřivé ženy na seznamce čtvrt milionu korun pomocí falešného příběhu o lodním inženýrovi.

seznamka

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Cottonbro

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Cottonbro

Sedmačtyřicetiletá žena se rozhodla najít partnera přes internet, ale namísto toho se nechala napálit podvodníkem. Žena si myslela, že si dopisuje s lodním inženýrem, který měl problémy během cesty do Indie. Začal s ní komunikovat v únoru letošního roku přes email.

Postupně jí sdělil, že jeho loď měla technické problémy a nouzově zakotvila u ostrova, kde byla napadena piráty. Tvrdil, že potřebuje, aby mu pomohla s dostáním jeho osobních věcí do bezpečí. Žena měla zaplatit částku za doručení balíčku prostřednictvím spediční služby a později i za proclení.

Spediční služba ženu informovala o podmínkách doručení balíčku, včetně požadavku na platbu za proclení. Podvodník ženu přesvědčil, že v balíčku je i jeho platební karta, ze které si vybere peníze za clo. Nejprve žena poslala téměř 30 tisíc korun a následně měla odeslat dalších 230 tisíc korun za clo. Žena, která už neměla dost peněz, si dokonce půjčila a poslala podvodníkovi celkem více než čtvrt milionu korun. Žádný balíček niky neobdržela.

Podvedená žena se nakonec rozhodla sdělit svůj příběh policii, která zahájila vyšetřování podezření na spáchání trestného činu podvodu. Podvodníkovi hrozí trest odnětí svobody až na 5 let nebo peněžitý trest.

Autor: Šimon Mitro

Související

Zastavené Porsche s nímž jel řidič v obci 98 km/h.
Krimi

V obci se řítil stovkou. O řidičák přišel na místě

profimedia-0872272855
Krimi

Padělatele hokejových vstupenek chytli. Peníze z jejich prodeje prosázel

řízení
Krimi

Cizinec zkusil podplatit policisty kvůli jízdě pod vlivem. Hrozí mu šestiletý trest

profimedia-0870809902
Domácí

Hokejové mistroství ohlídá 1 200 policistů