úterý 21. května 2024

Lehečka porazil na antuce superhvězdu Nadala

Jiří Lehečka postoupil v Madridu do čtvrtfinále. Nejlepší český tenista porazil hrající legendu Rafaela Nadala ve dvou setech.

Jiří Lehečka porazil Rafaela Nadala

Jiří Lehečka porazil Rafaela Nadala
Zdroj: Profimedia

  • Jiří Lehečka porazil Rafaela Nadala
  • Zdroj: Profimedia

Jiří Lehečka si připsal další cenný skalp. V Madridu porazil tenisovou ikonu Rafaela Nadala ve dvou setech 7:5 a 6:4. Sedmatřicetiletá tenisová hvězda se s fanoušky rozloučila porážkou. Rafael Nadal po utkání zmínil, že v Madridu na tisícovce hrál naposledy.

Dvaadvacetiletý Lehečka se vrátil do zápasového tempa po měsíční pauze způsobené problémy se zády. Lehečka v utkání čelil jen jedinému brejkbolu, který dokázal v osmé hře odvrátit a zápas po dvou hodinách dotáhl do vítězného konce.

„Je úžasné sdílet kurt s tak legendárním hráčem. Je to splněný sen, vždycky jsem si přál, aby se to někdy stalo,“ řekl po vyhraném utkání český tenista. „Dnes se to stalo a jsem velmi vděčný, že jsem dosáhl tak velkého okamžiku. Přeji Rafovi všechno nejlepší. Je trochu hořkosladké mít takovou pěknou výhru před všemi těmi lidmi, kteří mu fandili. Ale atmosféra byla úžasná a jsem šťastný, že jsem to zvládl,“ pokračoval.

Zdroj: tenisovysvet.cz

Související

1000007880
Zahraniční

Spor mezi Argentinou a Španělskem graduje. Madrid stahuje velvyslance

rychlovlak
Zahraniční

Rychlovlak mezi Madridem a Lisabonem bude jezdit do deseti let

Novak Djokovič.
Tenis

Djokovič dostal výprask, po zápase musel na vyšetření

GNcCm0bWoAEJp6G
Zahraniční

Separatistické ambice Katalánska končí. Volby vyhráli socialisté blízcí Madridu