středa 8. května 2024

Herec Dwayne Johnson nevyloučil kandidaturu na prezidenta

Podle průzkumu společnost Piplsay z roku 2021 by 46 procent respondentů rádo vidělo herce a wrestlera Dwayna Johnsona v Oválné pracovně. On sám kandidaturu v příštím roce nevyloučil.

Dwayne_Johnson_2,_2013

Dwayne Johnson.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Dwayne Johnson.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

"Věřím v tvrdou práci a v pokoru. To je vše, co vám mohu říci. Takže to není ne,“ řekl v pořadu Today. "Nemyslím si, že by si naši otcové zakladatelé někdy představovali, že by se do jejich klubu připojil holohlavý, potetovaný, napůl černoch, napůl Samojec, který pije tequilu a řídí pick-up. Ale pokud se to někdy stane, bude mi ctí sloužit vám, lidem,“ doplnil 51letý herec, který o svém zájmu o politiku mluvil už v roce 2016 v jednom z rozhovorů.

Johnson není jediný známý herec, který by zamířil do nejvyšších pater americké politiky. Guvernérem Kalifornie a poté prezidentem se stal herec Ronald Reagan. Stejný guvernérský post zastával také Arnold Schwarzenegger. Dětská filmová hvězda Shirley Temple byla velvyslankyní v Ghaně a v Československu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se zase proslavil jako herec a komik. V seriálu Sluha národa hrál obyčejného učitele, který se shodou okolností stal prezidentem.

Související

27095245666_6fdbb262e7_b
Zahraniční

Chystá se ukrajinská protiofenziva. Ovšem až na rok 2025, řekli Američané

profimedia-0868926235
Zahraniční

Vévodkyně z Edinburghu navštívila Kyjev jako první zástupce královské rodiny

a-ukrainian-soldier-stands-guard-in-a-bunker-as-part-f2a17d-1024
Zahraniční

Situace není dobrá, přiznávají Ukrajinci a spoléhají na mírovou konferenci

Joe Biden
Zahraniční Volby USA

Podle Američanů nemá Biden dostatečnou kondici. Trump na tom není o moc lépe