úterý 7. května 2024

Firma sklízí kritiku za Gagarinovu šunku, Soudružčinu slaninu a Slib pionýra

Pořádný otřes na sociálních sítích vyvolaly fotky výrobků masokombinátu ze slovenského Púchova. Vlna nevole se snesla nejen na výrobce, ale i na obchodní řetězce, které produkty nabízejí.

puchov1

Výrobky z Púchova.
Zdroj: Masokombinát Púchov

  • Výrobky z Púchova.
  • Zdroj: Masokombinát Púchov

Dušená šunka Slib pionýra, Gagarinova uzená šunka, Soudružčina slanina, Proletář z Čingova plní plán, Budovat a bránit – tak se jmenují výrobky masokombinátu. Odkazují tak na léta tvrdé totality a komunistické propagandy. „Myslela jsem, že to je recese, ale oni to vážně vyrábějí!“ To je jedna z častých reakcí českých uživatelů sociálních sítí na výrobky z Púchova. Slováci už o nich vědí nějakou dobu, vyrábějí se totiž nejméně čtyři roky. Přesto se vůči nim v souvislosti s válkou na Ukrajině vzedmula nová vlna odporu.

„V době, kdy na Ukrajině zuří válka vedená Ruskem, zabíjejí tam děti, ženy a bezbranné lidi, v době, kdy miliony musely uprchnout ze svých domovů ve strachu o život propagujete válečného zločince? Máte alespoň sebemenší empatii a soucit? Už nikdy nebudu kupovat vaše produkty!“ napsal jeden ze slovenských uživatelů na facebookovou stránku výrobce. „Která zmatená marketingová hlava tohle vymyslela? Označování produktů pomocí symbolů kriminálního režimu není vtipné! Je to nechutné! Negativní kredit patří i Bille, která takové produkty prodává,“ přidal se jiný. „Tohle v mém nákupním košíku neskončí. Raději nebudu vůbec polemizovat, o co autorům designu a výrobci šlo,“ uvažuje další na stránce slovenské Billy, která výrobky prodává.

Související

GMUj4YLWAAAwnDd
Zahraniční

Lipavský na Putinovu inauguraci zástupce nepošle. Jiní evropští politici přijedou

1024px-2015-08-15._Фестиваль_«Большой_Донбасс»_602
Zahraniční

Putinovi Noční vlci dorazili do Česka. Oslaví zde konec druhé světové války

GMlkkbTWYAACds4
Zahraniční

Slováci protestovali proti změnám v televizi. Tentokrát v menším počtu

Češi si se Slováky neporadili.
Fotbal

Čeští mladíci si o medaile nezahrají