neděle 19. května 2024

Rulík oznámil nominaci na domácí šampionát

Soupiska hokejového národního týmu pro nadcházející mistrovství světa dostává konkrétní podobu.

Trenér Radim Rulík a generální manažer Petr Nedvěd.

Trenér Radim Rulík a generální manažer Petr Nedvěd.
Zdroj: Profimedia

  • Trenér Radim Rulík a generální manažer Petr Nedvěd.
  • Zdroj: Profimedia

Trenér národního hokejového týmu Radim Rulík spolu s generálním manažerem Petrem Nedvědem oznámil seznam hráčů, se kterými počítá na nadcházejícím mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Učinil tak po skončení přípravného turnaje Betano Hockey Games, na němž si Češi připsali čtyři prohry a skončili poslední. Reprezentaci po turnaji opouští obránci Libor Zábranský, Jiří Ticháček, Dominik Mašín a Jan Košťálek a útočníci Michael Špaček, Ondřej Kovařčík, Jakub Vrána, Radim Zohorna, Tomáš Nosek a Filip Chlapík.

Tým naopak doplní David Kämpf, jehož Toronto v noci ze soboty na neděli vypadlo z playoff NHL. „S Davidem jsem mluvil po zápase a cítí se zdravotně v pořádku. Pokud dopadnou dobře i jeho výstupní testy, měl by se k nám připojit ve čtvrtek,“ řekl generální manažer Petr Nedvěd.

Hlavní trenér Radim Rulík k výběru hráčů řekl, že se jedná o výsledek společného rozhodnutí celého realizačního týmu, nicméně připomněl, že hlavní zodpovědnost nese on. Někteří experti na sítích pak poukazovali na to, že by týmu prospělo více mladých hráčů.

První trénink čeká hráče v úterý 7. května v O2 Areně. Domácí mistrovství zahájí Češi pátečním duelem s Finy.

Nominace českého hokejového národního týmu na mistrovství světa:

Brankáři: Lukáš Dostál (Anaheim Ducks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL), Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL)

Obránci: Jan Ščotka (HC KOMETA BRNO), Jakub Krejčík, Michal Kempný (oba HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta (San José Sharks, NHL), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec), Libor Hájek (HC DYNAMO PARDUBICE)

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO), Jáchym Kondelík (Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV 71, SWE), Michal Kovařčík (Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SUI), Pavel Kousal (HC Sparta Praha), Ondřej Kaše (HC Litvínov), David Kämpf (Toronto Maple Leafs, NHL), Ondřej Palát (New Jersey Devils, NHL), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Lukáš Sedlák (HC DYNAMO PARDUBICE)

Autor: Ota Černý

Související

Hokejisty Velká Británie vede Peter Russell.
Hokej MS v hokeji 2024

Čeští hokejisté si jdou pro povinné body, zapojí se hurikán Nečas?

Čeští hokejisté zdolali Rakousko.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi smetli nevyzpytatelné Rakušany a mají jistotu čtvrtfinále

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

Češi po dvanácti letech naplno bodovali s Dány.
Hokej MS v hokeji 2024

Gólovou přestřelku s Dány naši hokejisté zvládli na výbornou