čtvrtek 9. května 2024

Demokraté nevěří Kennedymu. Kampaň mu platí lidé z Trumpova okolí

Do očekávaného boje mezi Donaldem Trumpem a Joem Bidenem může nečekaně zasáhnout ještě třetí kandidát, Robert Kennedy. Jeho reklama se objevila v nejsledovanějším přímém přenosu všech dob a platili ji Trumpovi lidé.

Robert_F._Kennedy_Jr._(33367298132)

Úlohou Roberta Kennedyho v amerických prezidentských volbách může vyšachování Joea Bidena z boje.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Úlohou Roberta Kennedyho v amerických prezidentských volbách může vyšachování Joea Bidena z boje.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Role Roberta Kennedyho, synovce někdejšího zavražděného amerického prezidenta Johna F. Kennedyho, je pro demokraty, zejména po víkendovém finále v americkém fotbalu Super Bowl, stále méně jasná. Kennedy, který se o post amerického prezidenta uchází jako nezávislý, ač byl původně členem demokratické strany, měl totiž na akci, kterou sledoval rekordní počet diváků, volební spot za miliony dolarů. Ten navíc vznikl v duchu kampaně jeho strýce z roku 1960.

Demokraty znepokojuje skutečnost, že Kennedyho podporuje organizace American Values 2024, v níž působí lidí přímo napojení na republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Kennedyho volební preference v posledních týdnech silně rostou a jeho podporou by Trumpův tým mohl vyšachovat z boje o Bílý dům dosavadního prezidenta Joea Bidena.

Přestože se stále počítá s tím, že finále prezidentské volby obstará souboj stejný jako před čtyřmi lety, tedy mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem, a průzkumy favorizují druhého jmenovaného, Kennedy se dostal už na kandidátní listinu ve státe Utah. Nyní se o to samé chce pokusit i v dalších státech.

Spoléhá zejména na svůj věk, je mladší než oba jeho protivníci a ve svých spotech se prezentuje vitálním způsobem, který je naprosto odlišný od toho, jak působí zejména 81letý Joe Biden.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0871304670
Zahraniční

Totální krach vlády i prezidenta. Severní Makedonie se kloní ke konzervatismu

חדראוכלכרםשלום5845
Zahraniční

OSN i USA se zlobí na Izrael. Kvůli bombardování i blokování pomoci

úvodní
Ostatní Zajímavosti

Kočka se ukryla v krabici, za šest dnů urazila tisíc kilometrů od domova

profimedia-0870819517
Zahraniční

Izraelská armáda vstoupila do Rafáhu. Útočíme na pozice Hamásu, tvrdí