Kočka se ukryla v krabici, za šest dnů urazila tisíc kilometrů od domova

Tak jako spousta jiných koček, i Galena miluje krabice a obsadí každou, kterou objeví. Tentokrát se jí ale záliba pořádně vymstila. Schovala se totiž do balíku, který její majitelé vraceli e-shopu.

úvodní

Galena už je doma s rodinou.
Zdroj: FB / Carrie Clark

  • Galena už je doma s rodinou.
  • Zdroj: FB / Carrie Clark

Neuvěřitelný příběh se odehrál v americkém Utahu. Šestiletá Galena, kterou běžně její majitelé nepouštěli ven z domu, zmizela. Majitelé prohledali dům, vylepili letáčky a zkoušeli kočku najít i s pomocí sociálních sítí.

Až po sedmi dnech se dozvěděli, co se s ní stalo. Kočka odcestovala v balíku do tisíc kilometrů vzdálené Kalifornie, kde ji objevila zaměstnanci e-shopu a zalarmovali kolegyni Brandy Hunter. Ta se Galeny ujala a vystrašenou, vyčerpanou, hladovou a dehydrovanou kočku, která byla v krabici zavřená šest dní, okamžitě odvezla na veterinární kliniku, kde se podařilo díky mikročipu zjistit její majitele.

"Kupodivu neměla nic zlomeného, teplota byla normální, jen mírná dehydratace. Snažili jsme se ji přinutit jíst a pít, ale byla příliš vyděšená, a to to chvíli trvalo. S páníčky se setkala 48 hodin potom, co jsem je kontaktovala. To by nebylo možné, kdyby nebyla čipovaná! Je to silná a naprosto úžasná kočka, prošla si peklem a je absolutní zázrak, že přežila," popsala na svém Facebooku Brandy Hunter.

"Galena zázračně přežila bez vody a jídla šest dní. Přestože je hubenější, je úplně zdravá," přidala se s dobrou zprávou na svém Facebooku Carrie Clark.

Autor: Zuzana Beranová a Tereza Maixnerová

Související

GNx1ovybUAAKHXT
Zahraniční

Kim zase pohrozil sousedům. Do moře vypálil několik střel

441195519_3583166208600396_1703574700175259847_n
Zahraniční

Zelenskyj je zklamán z Ameriky. Celý svět podle něho může za Rusy u Charkova

profimedia-0873757468
Zahraniční

Po ničivé bouři v Houstonu zemřeli čtyři lidé. Statisíce Američanů jsou bez proudu

drogy
Zahraniční Drogy

Přes 320 tisíc dětí v USA ztratilo rodiče kvůli předávkování drogami během deseti let