pondělí 20. května 2024

Pastrňák shodil rukavice a šel do bitky s Tkachukem

Boston padl s Floridou vysoko 1:6. Pastrňák se porval s Tkachukem a šel předčasně do sprch.

V utkání se popral i David Pastrňák

V utkání se popral i David Pastrňák
Zdroj: Profimedia

  • V utkání se popral i David Pastrňák
  • Zdroj: Profimedia

Boston vyhrál první zápas druhého kola play off nad Panthers jednoznačně 5:1. Florida ale dala na úvodní utkání zapomenout a vyhrála druhé utkání vysoko 6:1. Boston sice vyhrál první třetinu, když Charlie Coyle po kombinaci s Pavlem Zachou skóroval do prázdné branky, poté se ale z gólů radovala jen Florida. Panthers během deseti minut druhé třetiny otočili stav zápasu a gólem do šatny vyhráli první třetinu 3:1. V poslední třetině přidali hráči Floridy další tři branky a vyhráli rozdílem třídy 6:1.

Hrdina minulého zápasu bostonský gólman Jeremy Swayman byl odvolán na začátku třetí třetiny po inkasování čtvrtého gólu. V brance ho vystřídal kolega z kabiny Linus Ulmark, který za svá záda pustil další dva góly.

David Pastrňák v zápase nebodoval, do hledáčku kamer se přesto dostal. Český forvard se tentokrát ukázal jako bitkař. V 53. minutě shodil David Pastrňák s Matthewem Tkachukem rukavice a pustili se do sebe. Odtrhnout je musel až rozhodčí. U českého kanonýry je bitka nevídaná věc, naposledy se popral před šesti lety. Oba hráči šli po šarvátce předčasně do kabiny. V utkání rozhodčí rozdali celkem 148 trestných minut.

„Jste v zápasech, je tam spousta emocí,“ řekl Pastrňák. „Abych byl upřímný, nebojím se ho. Umím přijmout ránu a pro tyhle kluky tady bych udělal cokoliv,“ dodal po zápase český forvard.

Zdroj: nhl.com

Související

Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól
Hokej NHL

Jeden sen se Bostonu rozplynul. Pastrňák se Zachou si mohou v Praze splnit jiný

Brankáři Jeremy Swayman a Linus Ulmark se radují z výhry
Tenis NHL

Boston je stále ve hře

David Pastrňák
Hokej NHL

Pastrňák na šampionátu? Boston promarnil dvoubrankové vedení

Jakub Lauko oslavuje se spoluhráči gól
Hokej NHL

Laukova trefa nezabránila vysoké prohře Bostonu