úterý 7. května 2024

ČT představila jarní program. Uvede další sezónu Peče celá země i pokračování Dobré ráno, Brno!

Česká televize představila pořady, seriály a filmy, které uvede na začátku příštího roku. Diváci se mohou těšit na další sérii Peče celá země, premiéry českých kinofilmů či druhou řadu Dobré ráno, Brno!.

Obsazení druhé série Dobré ráno, Brno!

Obsazení druhé série Dobré ráno, Brno!
Zdroj: ČT

  • Obsazení druhé série Dobré ráno, Brno!
  • Zdroj: ČT

Na obrazovku se vrátí již třetí řada Peče celá země, pokračování oblíbených seriálů Stíny v mlze a Dobré ráno, Brno!. Opravdu mimořádný bude rodinný seriál Smysl pro tumor, který se dotkne témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, a to s humorem a empatií a také televizní film Svatá v hlavní roli s Jiřinou Bohdalovou,“ představuje tituly v jarním schématu generální ředitel ČT Jan Souček.

Deset sobotních večerů příštího roku bude patřit třetí řadě úspěšného formátu BBC Peče celá země. Datum premiéry stejně jako u všech ostatních titulů zatím není známo. Osm nedělních večerů bude náležet seriálu Smyslu pro tumor od režisérky Terezy Kopáčové. Jde o příběh ambiciózního studenta neurochirurgie, který se z medika nečekaně stane onkologickým pacientem. Série vznikla podle belgické předlohy. „Hlavní hrdina je už v mladém věku konfrontovaný s konečností svojí existence, když se mu do cesty připlete rakovina a strach ze smrti. Snad každý se s ní ve svém blízkém okolí, ve své rodině setkal, ale málokdo o ní otevřeně mluví. Smysl pro tumor by to snad mohl změnit, protože ukazuje, že i to, z čeho máme strach, můžeme překonat,“ uved představitel hlavní role Filip Březina.

ČT zabrousí v jarním programu i do vod paranormálna. V komediální krimi To se vysvětlí, soudruzi! bude řešit paranormální případy Jiří Macháček a Jan Cina. „V Československu během komunismu opravdu existoval vědecký institut, který se zabýval paranormálními jevy. Ve scénáři jsme ale tomuto Ústavu lehce rozšířili pravomoci. Naši hrdinové nesedí jen v kanceláři, ale chodí do terénu a vyšetřují vše, co alespoň trochu vypadá paranormálně,“ říká spoluscenárista Miro Šifra.

Mezi dalšími novými tituly jsou dvoudílné drama Vedlejší produkt s Tomášem Maštalírem a Martinem Hofmannen či šestidílný hraný seriál Adikts o studentech adiktologie, kteří se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodnou experimentovat. Z kinofilmů se mohou diváci ČT těšit televizní premiéru snímků Arvéd, Oběť, Běžná selhání, Velká premiéra či Hranice lásky.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČT

Související

Ryan Gosling při natáčení velkofilmu The Gray Man v centru Prahy
Cestování

Filmové lokace v Česku lákají turisty

1607354863267
Domácí

Vláda chce posvětit zvýšení poplatků. Platit budou i lidé bez televize

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

405819404_898935628264256_1342189620393576434_n
Ostatní literatura

Miloš Zeman znovu zavítal do světa literatury. Nyní cílí na své protivníky