Boston nadělil Floridě v prvním utkání pět gólů

Hokejisté Bostonu vyhráli v prvním utkání druhého kola play off nad Floridou 5:1. Pavel Zacha dvakrát asistoval, David Pastrňák pomohl k výhře jednou nahrávkou.

Pavel Zacha v utkání s Floridou

Pavel Zacha v utkání s Floridou
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Zacha v utkání s Floridou
  • Zdroj: Profimedia

Boston vyhrál v sezoně proti Floridě všech pět zápasů a vítězství slavil i v prvním utkání druhého kola. Do vedení šli ale jako první hráči Floridy. Ve 32. minutě se prosadil Matthew Tkachuk. Boston odpověděl vzápětí, po 67 vteřinách vyrovnal Morgan Geekie po nahrávkách Pastrňáka se Zachou.

Boston poslal do vedení po přihrávce Pavla Zachy Mason Lohrei, který překonal brankáře Bobrovského střelou nad pravé rameno. Boston přidal do konce druhé třetiny ještě jeden gól. Brandon Carlo v čase 19:39 rozesmutnil floridské fanoušky ještě více, když gólem do šatny zvýšil bostonský náskok na 3:1. Carlo dorazil do areny později než ostatní hráči, protože byl u porodu svého druhého dítěte. Narození svého syna tak oslavil nejlépe jak mohl, gólem a výhrou. Boston v závěrečné třetině skóroval ještě dvakrát a vstoupil do druhého kola s velkým elánem. Hvězdou utkání se stal bostonský gólman Jeremy Swayman, který pochytal 39 zákroků.

„Myslím, že naše sebevědomí se po postupu z prvního kola posunulo na další úroveň,“ řekl po utkání trenér Bostonu Montgomery. „Myslím si, že sebevědomí vás nutí věřit, že to dokážete. Je skvělé být na tom psychicky dobře. Ale jak jsem řekl, udělali jsme spoustu chyb a nebýt Jeremyho Swaymana, byl by to mnohem těsnější zápas.“

FLORIDA PANTHERS – BOSTON BRUINS 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

STAV SÉRIE: 0:1

Branky a nahrávky: 32. M. Tkachuk (Barkov) – 33. Geekie (Zacha, Pastrňák), 37. Lohrei (P. Wotherspoon, Zacha), 40. Carlo (Coyle, Frederic), 48. Brazeau (J. van Riemsdyk, Lohrei), 57. DeBrusk (Marchand)

Zdroj: nhl.com

Související

Filip Hronek v souboji s Evanderem Kanem
Hokej NHL

Edmonton nasázel Vancouveru pět gólů. O postupujícím rozhodne sedmý zápas

Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól
Hokej NHL

Jeden sen se Bostonu rozplynul. Pastrňák se Zachou si mohou v Praze splnit jiný

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

Martin Nečas slaví gól
Hokej NHL

Nečas má po sezoně, Rangers postoupili do finále Východní konference