Od luxusních aut k rezidenci. Aston Martin nabízí byty za miliardy

Výrobce luxusních vozů expandoval na trh nemovitostí. Společnost Aston Martin otevřela v Miami výškovou budovu s několika stovkami bytů.

Bez názvu

Od luxusních aut až k rezidenci. Aston Martin nabízí byty za miliardy
Zdroj: Aston Martin Residences

  • Od luxusních aut až k rezidenci. Aston Martin nabízí byty za miliardy
  • Zdroj: Aston Martin Residences

Měří 249 metrů a má 391 bytů a luxusních rezidencí v 66 patrech. Řeč je o mrakodrapu, který postavila společnost Aston Martin v Miami v zálivu Biscayne Bay. Největší a zároveň nejdražší je třípodlažní byt, který je stále v nabídce za téměř 1,4 miliardy korun.  

Budova kromě bydlení nabízí i dvoupatrové fitness centrum, dvě kina, virtuální golfový simulátor, střešní bazén, kadeřnictví i soukromého komorníka. K dispozici je také přímý přístup k moři. Uvnitř budovy nechybí doplňky typické pro značku Aston Martin, třeba kožené dveřní kliky, schránky nebo podstavce s čísly bytů.

I přes vysoké ceny bytů se jich naprostá většina prodala ještě před dokončením stavby. Ta se neobešla bez komplikací. "Byla to výzva, protože pozemek nebyl příliš velký. Jednoduché nebylo ani dodržet přísné stavební předpisy kvůli nízko položenému podlaží se sklonem k záplavám," řekl Mark Reichman, výkonný viceprezident společnosti.

Aston Martin není jedinou luxusní automobilkou, která se rozhodla vstoupit na trh nemovitostí. V roce 2026 otevře na Floridě svou rezidenci i Bentley. 63patrová budova bude vybavená výtahem, který doveze majitele až ke dveřím bytů, aniž by museli vystoupit z vozů.

Autor: Nikola Velkoborská

Související

Vizualizace nového mrakodrapu v New Yorku
Ostatní Architektura

Panorama New Yorku se změní. Nový mrakodrap bude stát na Páté Avenue

profimedia-0861459278.jpg
Tenis

Sinner získal už třetí letošní titul

profimedia-0861289929.jpg
Tenis

Collins ukončí kariéru na vrcholu

profimedia-0860606533.jpg
Tenis

Dimitrov si pohrál s Alcarazem