pátek 3. května 2024

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Tomáš Maštalír a Martin Hofmann ztvárnili dvojici policajtů v nové kriminální minisérii z dílny ČT. Premiéra se uskuteční v neděli 28. dubna.

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Zdroj: ČT

  • Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
  • Zdroj: ČT

Hlavní postavou třídílné minisérie je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití neoficiálního postupu při dopadení brutálního vraha, na němž se podílel i jeho kolega Michal (Martin Hofmann), potrestán svou nadřízenou (Zuzana Stivínová) každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy, kterou před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů. Josefova touha najít vraha ho nutí použít metody, které jsou za hranou zákona.

Tak zní synopse psychologického kriminálního dramatu Vedlejší produkt, jež je inspirováno skutečnou policejní praxí. Série zkoumá otázku spravedlnosti a daně, kterou je potřeba zaplatit za odhalení pravdy. O režii se postaral Peter Bebjak, jenž má na kontě mimo jiné letošní thriller Smršť či loňskou Matematiku zločinu. „Mám rád, když jsou postavy v reálném prostředí a dostávají se do skutečných problémů. Ty může v jistých paralelách zažívat každý člověk, který touží po spravedlnosti. A snaží se jí dosáhnout někdy bohužel za jakoukoliv cenu,“ říká Bebjak.

Během vyšetřování se občas dostáváte do situací, ve kterých se můžete jednoduše utopit. Obrazně řečeno se před vámi objeví díra v ledu, kterou nemůžete obejít. A pokud chcete dopadnout vraha, musíte riskovat a skočit,“ upřesňuje detektivní práci kriminalista a spoluscenárista Aleš Preis, jež Vedlejší produkt napsal s Jakubem Režným (Dukla 61). První díl bude odvysílán v neděli 28. dubna na ČT1 od 20:10 hodin.

Autor: Šimon Mitro

Související

1607354863267
Domácí

Vláda chce posvětit zvýšení poplatků. Platit budou i lidé bez televize

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek

Jan Tománek a Marek Eben
Film a TV

StarDance dorazí na podzim. Obejde se bez Chlopčíka

Anna Fialová jako Iveta Bartošová v sérii Iveta
Film a TV

První seriál Voyo bude uveden na Nově. Na konci března dorazí Iveta