pondělí 29. dubna 2024

Budějovice bez trenéra urvaly bod v Ďolíčku

České Budějovice po sedmi prohrách v lize konečně bodovaly, Zlín rozstřílel Hradec, Pardubice uhájily výhru s Libercem, Slovácko veze body z Boleslavi a Karviná remizovala v Jablonci.

České Budějovice remizovaly proti Bohemians

České Budějovice remizovaly proti Bohemians
Zdroj: Profimedia

  • České Budějovice remizovaly proti Bohemians
  • Zdroj: Profimedia

Poslední kolo podzimní části Fortuna ligy začalo pěti sobotními zápasy. V nich padlo sedm gólů a diváci byli svědky dvou bezbrankových remíz.

FK Mladá Boleslav - 1.FC Slovácko 0:1 (0:0)

Fotbalistům Slovácka vyšel vstup do druhé půle, když se v 59. minutě po rohovém kopu trefil Valenta. Domácí v závěru sahali po bodu, ale Jawo v nastavení trefil jen tyč.

FC Zlín - FC Hradec Králové 4:0 (4:0)

Utkání ve Zlíně bylo v podstatě rozhodnuté po prvním poločase. V něm se dvakrát trefil navrátilec do základní sestavy Filip Žák a další dvě trefy domácích přidali ještě do přestávky Janetzký s Bartošákem. Ve druhém poločase hosté povzbuzení trojnásobným střídáním srovnali tempo, ale skóre se už neměnilo.

FK Pardubice - FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Dvoubrankovou výhru Pardubicím proti Liberci vystříleli dva nejnebezpečnější muži Východočechů. Ve 12. minutě otevřel skóre Zlatohlávek a po změně stran pečetil na 2:0 Daněk. Kaňkou na výkonu domácích byla červená karta, kterou v 90. minutě vyfasoval Mukwelle, když trefil soupeře do holeně podrážkou.

FK Jablonec - MFK Karviná 0:0 (0:0)

Bezbranková remíza neodpovídá aktivnímu fotbalu, který byl v Jablonci k vidění. Z celkem pětadvaceti střel bylo ale jen minimum těch skutečně nebezpečných a tak ani jeden z týmů nedokázal kýžený gól vykřesat.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 0:0 (0:0)

Bodové krvácení zastavili po sedmi kolech České Budějovice. Proti Bohemians uhráli mimo jiné díky kvalitnímu výkonu gólmana Martina Janáčka bezbrankovou remízu. Zimní přestávku budou Jihočeši přesto trávit hledáním nového trenéra, který by je dokázal pozvednou ze dna tabulky. Tomáš Zápotočný totiž po středeční prohře s Hradcem rezignoval a proti Klokanům je vedl asistent Lerch.

Autor: Ota Černý

Související

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

Jihočeské letiště České Budějovice
Domácí

Z Budějovic se v zimě bude létat do Egypta

profimedia-0777691996.jpg
Fotbal

Kdo si vyslouží skupinu o titul?

profimedia-0867919051.jpg
Ostatní

Risk se vyplatil. Budějovice slaví