pondělí 6. května 2024

Risk se vyplatil. Budějovice slaví

Historicky první kapitán z ciziny dotáhl tým k senzačnímu titulu.

profimedia-0867919051.jpg

Eduardo Carísio.
Zdroj: ČTK / Pancer Václav

  • Eduardo Carísio.
  • Zdroj: ČTK / Pancer Václav

Mnozí volejbaloví fanoušci si klepali na čelo. Na začátku této sezóny přišel do extraligových Českých Budějovic polský trenér Andrzej Kowal. Mužstvo posílil brazilský nahrávač Eduardo Carísio. A nový kouč z něj hned udělal kapitána – prvního zahraničního v historii klubu!

Teď nezbývá než uznat, že se tento nevídaný risk vyplatil. Jihočeši totiž po pěti letech získali titul. Ve finále porazili obhájce prvenství – Lvy Praha – 3:1 na zápasy.

„Neuvěřitelný pocit. Není to můj první titul, ale každý z nich má jiný příběh. Před sezónou jsem netušil, jaká tu bude atmosféra. A teď musím smeknout, protože to je jako v Polsku. Děkujeme fanouškům, byla to pro nás fakt neuvěřitelná pomoc,“ vyzdvihl odvážný trenér vynikající publikum.

Nepopsatelný pocit měl i Michael Kovařík. „Přede dvěma lety jsem ukončil kariéru a generální manažer Robert Mifka mi zavolal, jestli bych to zkusil v Jihostroji po boku Martina Kryštofa. Za dva roky jsem se tady stal prvním liberem a vybojoval titul… Jako ve snu,“ pravil.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: cvf.cz

Související

profimedia-0868700327.jpg
Hokej

Třinečtí hokejisté dál vládnou Česku

Jihočeské letiště České Budějovice
Domácí

Z Budějovic se v zimě bude létat do Egypta

Plán výstavby akvaparku v Českých Budějovicích.
Domácí

Jihočeši se dočkají nového akvaparku

profimedia-0867070991.jpg
Fotbal

Inter získal podvacáté titul