pondělí 20. května 2024

Beaudin se přesouvá do Brna

Kanadský obránce Nicolas Beaudin se stěhuje. Z pražské Sparty míří pod Špilberk.

Nicolas Beaudin

Nicolas Beaudin
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

  • Nicolas Beaudin
  • Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Čtyřiadvacetiletý Nicolas Beaudin mění extraligový dres. Po nepříliš vydařeném působení v pražské Spartě, odchází do brněnské Komety. V pražském dresu odehrál devět utkání v základní části a připsal si tři asistence. V play off nastoupil třikrát a nezaznamenal ani bod. Většinu play off sledoval jen z hlediště.

Kanadský bek měl dobře rozjetou kariéru, která se mu ale postupně začala zadrhávat. V roce 2018 byl draftován v prvním kole draftu Chicagem, za které odehrál 22 utkání v NHL. V roce 2021 se podíval na mistrovství světa a s kanadským týmem vyhrál zlatou medaili. Od sezony 2021–2022 začal převážně nastupovat v nižší AHL za Rockford IceHogs. Následně byl vyměněn do Montrealu, kde strávil většinu času na farmě v Laval Rocket. Z Kanady se přesunul do Evropy, kde nastupoval za Spartu. V nadcházející sezoně uvidí fanoušci českého hokeje talentovaného beka v Brně.

„Jsme rádi, že se Nicolasův příchod povedl dotáhnout. Jde o mladého, všestranného a kreativního obránce, který dokáže vyztužit obranu, ale zároveň i podpořit útok. Počítáme s ním do přesilovky,“ uvedl na webu Komety majitel a generální manažer Libor Zábranský.

Zdroj: hc-kometa.cz

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Antonína Stavjaňu uvidíme nově na pražské střídačce.
Hokej Tipsport ELH

Spartu povede Gross se Stavjaňou

Libor Zábranský se stal majitelem Zbrojovky Brno.
Fotbal FNL

Zábranský spojuje sportovní Brno

Třinec si zahraje finále play-off TELH.
Hokej Tipsport ELH

Třinec dokonal obrat, Sparta smutní