pondělí 29. dubna 2024

Zemřel bývalý člen Whitesnake Bernie Marsden. Autorovi řady hitů bylo 72 let.

Rocková scéna zaznamenala další ztrátu. Ve věku 72 let zemřel kytarista a zakládající člen legendárních Whitesnake Bernie Marsden.

Bernie-photo

Bernie Marsden na snímku ze své pozdní sólové kariéry.
Zdroj: Facebook

  • Bernie Marsden na snímku ze své pozdní sólové kariéry.
  • Zdroj: Facebook

Ve věku 72 let zemřel někdejší kyrarista britských Whitesnake Bernie Marsden. Muzikant, který obklopen svou rodinou podlehl krátké nemoci, byl zakládajícím členem kapely a jeho činnost ve Whitesnake byla ohraničena lety 1977 až 1982, kdy jej po albu "Saints And Sinners" nahradil Mel Galley. Marsden byl rovněž spoluautorem řady hitů Whitesnake, například Fool For Your Loving , Walking In The Shadow Of The Blues, Lovehunter, Trouble, Child Of Babylon, Rough And Ready či jedné z nejznámějších skladeb hardrockové historie, Here I Go Again. Do konce svého života se Marsden věnoval sólové kariéře, když poslední album Tria vyšlo loni.

Úmrtí na sociálních sítích oznámila Marsdenova rodina a prohlášení připojil i lídr Whitesnake David Coverdale, jenž s kytaristou spolupracoval už od svého odchodu z Deep Purple v polovině sedmdesátých let. "Právě jsem se probudil s hroznou zprávou, že můj starý přítel a bývalý člen Snake Bernie Marsden zemřel," napsal Coverdale. "Moje upřímné myšlenky a modlitby k jeho milované rodině, přátelům a fanouškům. Opravdu vtipný, nadaný muž, kterého jsem měl tu čest poznat a sdílet s ním pódium."

Autor: Jan Skala

Související

Hana Brejchová ve filmu Lásky jedné plavovlásky (1965)
Film a TV Osobnosti

Zemřela Hana Brejchová, hvězda filmu Lásky jedné plavovlásky

85d9af01329c648e6e4fe427a6a1919f
Hudba

Smrtka kosí u hardcorových Leeway. Nejprve vzala kytaristu, teď zpěváka

Josef_Laufer_2019_Praha
Hudba

Zemřel Josef Laufer. Poslední čtyři roky byl v umělém spánku

rally-sumava-2.jpg
Domácí

Rallye Šumava dostalo tragický nádech. Závod byl pro letošek zrušen