neděle 19. května 2024

Zacha skóroval v druhém utkání v řadě, trefil se i Zadina

Český útočník Pavel Zacha vstřelil gól v druhém utkání za sebou. V zápase plném gólů skóroval i Zadina.

Filip Zadina

Filip Zadina
Zdroj: Profimedia

  • Filip Zadina
  • Zdroj: Profimedia

Pavel Zacha se dostává do střelecké formy. V předešlém utkání s Torontem vstřelil dvě branky a skóroval i proti Edmontonu. První dvě třetiny utkání mezi Bostonem a Edmontonem proběhl bez vstřelených branek. Góly začaly padat až v poslední dvacetiminutovce. Pavel Zacha vstřelil úvodní gól zápasu v 45. minutě a poslal Boston do vedení. Šestadvacetiletý útočník zaznamenal patnáctý gól v sezoně. Edmonton odpověděl necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou. Leon Draisatl vyrovnal při hře bez brankáře. Utkání došlo do prodloužení, ve kterém se trefil opět Draisatl a rozhodl o výhře Edmotonu.

„Neměli jsme dneska prohrát. Musíme najít způsob, jak tyhle zápasy dotáhnout do vítězného konce. Už se nám stalo v této sezoně hodněkrát, že jsme vedli a soupeř v posledních minutách vyrovnal,“ okomentoval zápas Zacha. „Musíme to zlepšit. Místo, abychom posledních pět, deset minut bránili, musíme hrát více ofenzivně a snažit se dát gól,“ dodal střelec jediného bostonského gólu.

V duelu San Jose s Dallasem se bylo na co dívat. V utkání viděli hokejoví nadšenci třináct gólů. Sharks v zápase několikrát vedli, přesto nakonec prohráli v prodloužení 6:7. Pátý gól San Jose vstřelil český útočník Filip Zadina. Čtyřiadvacetiletý hokejista čekal na svoji šanci před brankářem Oettingerem a po přihrávce od Mika Hoffmana umístil puk do odkryté brány.

Zdroj: nhl.com

Související

Pavel Zacha oslavuje se spoluhráči gól
Hokej NHL

Jeden sen se Bostonu rozplynul. Pastrňák se Zachou si mohou v Praze splnit jiný

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

Martin Nečas slaví gól
Hokej NHL

Nečas má po sezoně, Rangers postoupili do finále Východní konference

David Rittich bude dres King oblékat i nadále
Hokej NHL

Rittich podepsal s Los Angeles Kings novou smlouvu